АКТУЕЛНО:

БОРС: Суд БиХ наставио да ради по принципу Хашког трибунала

Суд БиХ постао је политичка институција и наставио радити по принципу Хашког трибунала да искључиво суди једном народу и ствара наратив да су Срби овдје били агресори, а муслимански и хрватски народ жртве, рекао је предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић у реаговању на ослобађајућу пресуду Суда БиХ Хазиму Фазловићу.

Остојић је у изјави Срни истакао да наведени наратив, који Суд БиХ покушава да ствара, апсолутно нема везе са стварношћу.

– Крајње је вријеме да политичко руководство Републике Српске предузме нешто по том питању. Оно што је забрињавајуће, по мојим изворима, то је тек почетак. Како видим, доћи ће вријеме да једног дана буде суђено сваком ко је учествовао у Одбрамбено-отаџбинском рату на страни Војске Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Српске и политичког руководства Српске – истакао је Остојић.

Суд БиХ првостепеном пресудом данас је ослободио Хазима Фазловића кривице по оптужници за злочине над заробљеним припадницима Војске Републике Српске 1993. године код Брчког.

Фазловић је ослобођен од оптужбе јер није доказано да је починио кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника, саопштено је из Суда БиХ.

Оптужница је Фазловића теретила да у својству команданта Трећег батаљона 108. бригаде такозване Армије БиХ није казнио подређене након убиства и мучења 11 заробљених припадника Војске Републике Српске 8. марта 1993. године у селу Бодериште код Брчког.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар