DF: Pokušaj ubistva vladike Joanikija i Davidovića uoči Sabora u Nikšiću nije slučajan

Ovaj kukavički čin nam daje samo još veći podstrek i motiv da se odlučnije okupimo 21. decembra na velikom crkveno -narodnom saboru u Nikšiću, gdje ćemo pokazati naše nacionalno jedinstvo i potpunu spremnost da branimo našu Crkvu, narod i domove”, ističe ovaj opozicioni savez

Atentat koji je sinoć izvršen u Beogradu, na vladiku Joanikija i Miodraga Daku Davidovića, koji je tom prilikom i ranjen, predstavlja kukavički i podmukao čin, kojim se želi poslati poruka čitavom našem narodu„, kazali su iz Demokratskog fronta.

„Taj pokušaj ubistva uspješnog privrednika i dobrotvora Srpske pravoslavne crkve i jednog od najuglednijih episkopa naše pomjesne Crkve izveden je, ne slučajno, baš nekoliko dana prije velikog crkveno -narodnog sabora u Nikšiću i neposredno nakon stavljanja u skupštinsku proceduru zakona protiv SPC“, ističe DF.

Prema njihovim riječima, oni koji stoje iza ovog napada očigledno su navikli da do vlastitih ciljeva dolaze zločinom, pa vjeruju da bi „nastavkom ubijanja najuglednijih ljudi, poput strijeljanja Pavla Bulatovića u Beogradu i Duška Jovanovića u Podgorici, prisilili narodnu većinu da ustukne pred njihovim terorom i da mirno i bez otpora prihvati da zlo pobijedi dobro“.

Ovaj kukavički čin nam daje samo još veći podstrek i motiv da se odlučnije okupimo 21. decembra na velikom crkveno -narodnom saboru u Nikšiću, gdje ćemo pokazati naše nacionalno jedinstvo i potpunu spremnost da branimo našu Crkvu, narod i domove“, ističe ovaj opozicioni savez.

Crna Gora je, dodaju oni, zemlja naših herojskih predaka, od kojih smo je naslijedili i koju treba da ostavimo našoj djeci, sa istim vrijednostima na kojima je ona tradicionalno stvarana.

„U njoj nema mjesta za zločince i kriminalce, koji kukavički, iz daljine, pucaju na srpskog vladiku i uglednog preduzetnika. Ranjenom Daki Davidoviću, želimo brz oporavak, kako bi nam se još snažnije pridružio u zajedničkoj borbi za slobodnu Crnu Goru“, zaključili su.

Tekst preuzet sa: in4s.net

Nema komentara

Napišite komentar