DŽIMI KOMERC POBJEDNIK 9. LIČKE OLIMPIJADE u Apatinu

Dupla pobjeda Prigrevčana


Pobjednik 9. Ličke olimpijada, koja je posljednjeg junskog dana održana na terenima Banje Junaković, a koja je okupila 16 ekipe iz Srbije i inostranstva je ekipa Džimi komerc 1, kojoj je ovo 9. uzastopni trijumf. Drugoplasirani tim je takođe Džimi komerc 2, dok su treće mjesto osvojili Lički sokolovi iz Apatina.

U kulturno-umjetničkom programu nastupila su GKUD Dunav, sa ŽPG Ognjište, MPG Unski biseri, ŽPG Ličko ognjište, KUD Prigrevica, MPG Bački Gračac i MPG Ćiro lička kaldrma – Drvar iz Beograda, nakon čega je predsjednik opštine Apatin, Milan Škrbić sve prisutne pozdravio i zvanično otvorio 9. Ličku olimpijadu.

 

Najmlađi otvorili višeboj


Prvo takmičenje je pripalo najmlađima koji su se trkali u vrećama. Najbrži je bio Filip Lajtar, drugi Miloš Uzelac, a treći je kroz cilj prošao Aleksandar Arbutina.

U trci po brvnu pobijedio je predstavnik ekipe Džimi komerc 2, Aleksandar Katić, koji je pretrčao brvno za 5,29 sekundi. Drugoplasirani u ovoj disciplini bio je član ekipe Džimi komerc 1 Jovan Trbić, (5,35), dok je treći bio Mirko Cvetković, Lički sokolovi (5,45).

U disciplini vučenje ličke kuke prvo mjesto je osvojio Saša Stanić iz ekipe Džimi komerc 1. On je savladao predstavnika apatinske ekipe Lički sokolovi Nedeljka Stojkovića i tako postao pobjednik ovogodišnje olimpijade u ovoj kategoriji. Treće mjesto zauzeo je Đorđe Nikšić, član ekipe Džimi komerc 2 iz Prigrevice.

U disciplini pretezanje štapa prvo mjesto je zauzeo Saša Stanić iz ekipe Džimi komerc 1. Dalibor Zelen Džimi komerc 2 je osvojio drugo mjesto dok je treće mjesto pripalo Jovanu Stankoviću iz ekipe Prkoški vitezovi i Miroslavu Radojičiću članu ekipe Gorski vuci.

 

Neizvjesno u skoku u dalj


Aleksandar Krajišnik (Džimi komerc) i Ratomir Baštić (Prkoški vitezovi) su pobjednici u skoku u dalj iz mjesta. Drugoplasirani je bio Radovan Spremo (Srpski soko), a treće mjesto je osvojio Danijel Popović, iz ekipe Stefan i div. U disciplini skok u vis iz mjesta trijumfovao je Danijel Popović iz ekipe Stefan i div, drugi je bio Radovan Vidačić (Lički sokolovi), a treći Radovan Spremo (Srpski soko) i Aleksandar Krajišnik, (Džimi komerc 1).

Najbrži u penjanju uz stožinu je bio Nikola Korać (Lički majkani), koji je do vrha stožine stigao za 7,19 sekundi. Drugoplasirani je bio predstavnik Džimi komerca 2 Milan Prodanović (7,21) a trećeplasirani Jovan Stupar (Džimi komerc 1) (8,06). Pobjedniku je pored novčane nagrade pripala i šunka po koju se sam morao popeti.

 

Zeković ubjedljiv


U bacanju kamena s ramena trijumfovao je Radovan Zeković Lički sokolovi, koji je kamen težak 10,5 kg bacio 14 m i 47 cm. Drugi rezultat na olimpijadi ostvario je Aleksandar Novaković iz ekipe Prkoški vitezovi, a treći Miloš Marković (Džimi komerc 1).

U posljednjoj disciplini, nadvlačenje konopa, vođene su žestoke borbe. Ekipa Džimi komerc 1 u finalu je savladala Krajiške vitezove iz Banjaluke, dok je treće mjesto pripalo timu Džimi komerc 2 iz Prigrevice.

Ekipni pobjednik 9. Ličke olimpijade je tim Džimi komerc 1 iz Prigrevice, koji je osvojio 980 bodova, Džimi komerc 2 završio je na drugom mjestu sa 560 dok su Lički sokolovi iz Apatina sa 520 bodova zauzeli treće  mjesto ovogodišnjeg nadmetanja. Najmlađa učesnica olimpijade bila je šestogodišnja Anja Malbaša, a najstariji Dušan Brkljač rođen 1933. godine.

Nema komentara

Napišite komentar