General Mekenzi: U Srebrenici nije bilo genocida

U Srebrenici nije počinjen genocid, jer onaj ko ima namjeru da sprovede takav zločin – pobije i sve žene, da ne bi mogla biti nastavljena prirodna reprodukcija stanovništva, izjavio je danas general Luis Mekenzi, koji je bio komandant sektora Sarajevo u okviru Unprofora 1992. godine.

General Mekenzi je, na predavanju „Osvrt na srpsko-kanadske odnose i savezničke veze“ na Filološkom fakultetu u Beogradu, naveo da su zbog djelovanja lobista i pi-ar agencija Srbi označeni kao jedini krivci u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, iako je, kako je podsjetio, saveznička srpska vojska imala herojsku ulogu i u Prvom i u Drugom svjetskom ratu, prenosi „Sputnjik“.

Bivši kanadski premijer Brajan Malruni pozvao je studente da se prijave za stipendije na Institutu koji je osnovao sa suprugom Milicom Malruni Pivnički, inače dobitnicom Viteza svetosavskog pacifizma srpske diplomatije.

Preuzeto sa: iskra.co

Komentari
  • Avatar

    Veliki pozdrav za generala Mekenzija! Bio mi je sagovornik u intervjuu za Frankfurtske vesti u hotelu Intercontinental, pola sata pre odlaska u Srebrenicu! Fotoreporter Steva i ja, prvi i jedini, imali smo sreću da stignemo pre nego sto krene za Srebrenicu. Naravno, kao ličnost od integriteta, ostavio je snažan utisak. Žao mi je što se nisam na vreme informisala o njegovom dolasku u Beograd.
    Biljana Šačić, novinar u penziji

    petak, 01. novembar 2019.

Napišite komentar