Гидеон Грајф: Врхунац усташких злодела представљају концентрациони логори за децу

Логори у којима су деца изгладњивана до смрти типичан су усташки изум, који потврђује најмонструознији, непоновљив злочин, рекао Гидеон Грајф.

Професор др Гидеон Грајф изјавио је да Јасеновац представљао „балкански Аушвиц“, те да су усташе, за разлику од Немаца, уживале у убијању.

Израелски историчар је у својој студији набројао 57 начина на које су усташе убијале људе.

„Уз поклич „За дом спремни“, усташе су своје жртве, пре свих Србе, давиле у Сави, тровале цијанидом, топиле у сапун, убијале чекићем, маљем, вешале их, чупале им гркљане, одсецале тестисе, вадиле им делове утробе, убијале труднице струјом… Дечије главе разбијали су о зидове“, навео је Грајф у интервјуу за Вечерње новости.

Грајф истиче да су усташе тежиле ка томе да надмаше нацисте и да су у Јасеновцу то и успеле, док су Немци тежили да остану „чистих руку“.

„Немачка филозофија убијања је била: убијмо људе на веома чист начин. Шта то значи? Ми никада нећемо држати жртву у својим рукама. Никада нећемо испрљати руке њеном крвљу. Убијаћемо на технички, индустријски начин. Тако су осмислили индустријализацију смрти. Нови систем је радио као фабрика с гасним коморама у којима није било директног контакта убице са жртвама“, рекао је Грајф.

Он сматра да врхунац усташких злодела представљају концентрациони логори за децу,

„Логори у којима су деца изгладњивана до смрти типичан су усташки изум, који потврђује најмонструознији, непоновљив злочин“, закључио је Грајф.

Опрема: Стање ствари

(Вечерње новости/Б92, 27. 1. 2020)

Преузето са: Јадовно

Нема коментара

Напишите коментар