Krajišnik: Srbi u BiH imaju pravo na 9. januar

Predsjednik Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” Momčilo Krajišnik rekao je danas u Banjaluci da je politički nepristojno svako problematizovanje i osporavanje obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, poručujući da srpski narod u BiH ima na to pravo.

– Dan Republike se mora poštovati i odgovornost u tom smislu je na našoj vlasti koja mora naći način da taj datum odbrani, a mi treba da slavimo kada je formirana Srpska – rekao je Krajišnik novinarima nakon prijema koji je povodom 9. januara – Dana Republike Srpske upriličila predsjednik Srpske Željka Cvijanović za predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti, pravosudnih organa, boračkih organizacija i akademske zajednice.

On je ocijenio da Dan Republike niko neće uspjeti da ospori jer će na tome insistirati i buduće generacije.

Komentarišući jučerašnje skupove koje su u Banjaluci u parku “Mladen Stojanović” organizovali opozicija i udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata, Krajišnik je poručio građanima da ne smije biti podjela i da srpski narod treba i mora doći do političkog i nacionalnog pomirenja.

Kada je riječ o usvajanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica u parlamentu Crne Gore koji je, prema mnogima, direktno uperen protiv Srpske pravoslavne crkve, Krajišnik je rekao da se time ponižavaju srpski narod u toj zemlji i Crkva.

– To će se obiti o glavu onima koji to rade i nadam se da će razum prevladati – ocijenio je Krajišnik.

Preuzeto sa: RTRS

Nema komentara

Napišite komentar