Линта: Бошњачки политичари не одустају од отимања имовине Републике Српске и рушења Дејтонског споразума

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта истиче да бошњачки политичари не одустају од отимања имовине Републике Српске с циљем даљнег рушења Дејтонског споразума и стварања унитарне Босне и Херцеговине онакву какву је замишљао Алија Изетбеговић.

У тој функцији је и антидејтонска изјава коју је потписало осам бошњачких политичких представника из Федерације БиХ о државној имовини. У наведеној изјави су навели да Тужилаштво БиХ и остали надлежни органи БиХ морају процесуирати одговорна лица која најављују да ће наставити књижење те имовине на Републику Српску.

У Уставу БиХ односно у Анексу четири Дејтонског споразума јасно пише да имовина припада ентитетима а не Босни и Херцеговини. Република Српска треба да се упорно правним и политичким средствима бори за досљедно поштовање Устава и дејтонског система у БиХ. Никакве  политичке одлуке Уставног суда БиХ и наметнути закони Високог представника, а камоли изјаве бошњачких политичара, не могу бити изнад  Дејтонског споразума који има карактер међународног уговора.

У Београду, 19. април 2023. године.

                                                                                                                     Информативна служба

                                                                                                                     Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар