Linta: Hapšenje petoro Srba u Vukovaru nastavak proizvodnje straha i maltretiranja Srba da bi se iseljavali

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ističe da hapšenje petoro Srba u Vukovaru zbog sumnji za ratni zločin predstavlja nastavak proizvodnje straha i maltretiranja Srba s ciljem da se što više iseljavaju iz Hrvatske. Jasno je da su hapšenja petoro Srba posljedica pritiska i kampanje Gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i raznih veteranskih udruženja i stranaka desnice na aktuelnu vlast.

Apsolutna je neistina da hrvatska policija svoj posao radi profesionalno kako je rekao hrvatski premijer Plenković nakon hapšenja vukovarskih Srba. Na djelu je dugi niz godina politička zloupotreba hrvatske policije koja za ratne zločine hapsi samo Srbe i to najčešće bez ikakvih dokaza. S druge strane, u Hrvatskoj se slave i slobodno šetaju lica koja su naredila ili organizovala ili počinila ratne zločine protiv Srba.

Linta još jednom poziva Tužilaštvo za ratne zločine da konačno pokrene istrage protiv pripadnika hrvatskih vojnih, paravojnih i policijskih formacija koji su odgovorni za brutalne zčočine protiv srpskih civila u Vukovaru prije i tokom oružanih sukoba. U slučaju da nisu dostupni da daju izjave Tužilaštvo za ratne zločine treba da protiv navedneih lica raspiše potjernice.

Prema podacima Udruženja srpskih porodica ubijenih, poginulih, nestalih i nasilno odvedenih lica „Protiv zaborava“ koje djeluje u Hrvatskoj tokom ljeta i jeseni 1991. godine u Vukovaru je ubijeno ili nestalo preko 120 Srba. Za zločine nad Srbima u Vukovaru 1991. godine niko nije optužen a kamoli osuđen.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar