Linta i Kiković razgovarali u Skupštini Srbije: Potrebno osnovati Ministarstvo za Srbe u regionu

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta primio je 7. novembra 2019. godine u Skupštini Srbije predsjednika Srpske narodne odbrane Vasojevića i potpredsjednika Skupštine opštine Berane Gorana Kikovića. Na sastanku su razmjenjena mišljenja o o teškom položaju Srba u Crnoj Gori. Linta je posebno istakao da snažno podržava borbu Srba u Crnoj Gori da sačuvaju svoj identitet i da se izbore za svoja ljudska i nacionalna prava. Oba sagovornmika su se složila da je jedan od preduslova uspješne borbe da se narednom periodu treba bolje organizovati, kako matična država Srbija tako i sami Srbi u Crnoj Gori i Vasojevićima.

Narodni poslanik Linta upoznao je Kikovića sa svojom incijativom da Srbija treba da osnuje Ministarstvo za Srbe u regionu koje bi se svakodnevno i na sistematski način bavilo rješavanjem brojnih problema Srba koji žive u Crnoj Gori, Hrvatskoj, BiH i drugim državama regiona. Navedeno Ministartsvo bi trebalo da ima ozbiljan budžet i veoma stručne i kvalifikovane ljude. Kiković je dao punu podrškoj Lintinoj inicijativi.

Linta je istakao da podržava inicijativu Gorana Kikovića za otvaranje konzulata u Beranama ili barem za početak, konzularne kancelarije, kako bi se izašlo u susret srpskom narodu sa sjevera Crne Gore, da sve poslove vezane za ovu tematiku mogu obaviti u Beranama i da Srbi ovog područja mogu na bolji i kvalitetniji način ostvariti saradnju sa maticom.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar