Linta: Izjava hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića da je tzv. Domovinski rat bio pravedan, obramben i oslobodilački rat jeste vrhunska laž

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje vrhunskom laži izjavu hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića da je tzv. Domovinski rat bio pravedan, obramben i oslobodilački rat. Navedenu izjavu Krstičević je dao povodom činjenice da je prije pet godina drugostepeno vijeće Haškog tribunala donijelo smramu i skandaloznu presudu kojom su oslobođeni dvojica hrvatskih generala Ante Gotovina i Mladen Markač. Navedena presuda je samo jedan u nizu dokaza da je Haški tribunal politički sud koji je osnovan da sudi prije svega Srbima. Haški tribunal nisu zanimale činjenice o masovnim ubijstvima i protjerivanju Srba od strane zločinačkog režima Franje Tuđmana s ciljem stvaranja etnički čiste hrvatske države po uzoru na zloglasnu NDH.

Linta ističe da je Domovinski rat  po svom karakteru nepravedan, agresorski i zločinački rat a akcija „Oluja“ najveći ratni zločin na prostoru bivše Jugoslavije za koji niko nije odgovarao. Nije Hrvatska pobijedila ni u Domovinskom ratu, ni u akciji Oluja ni u Haškom tribunalu već su pravi pobjednici Sjedinjene američke države. Hrvatska vojska i   hrvatski generali su se najviše istakli u ubijanju srpskih civila i zarobljenika i u miniranju, paljenju i pljačkanju srpske imovine. Zbog toga je  priča Damira Krstivića o časnom i viteškom ponašanju hrvatskih generala bezočna laž i licemjerje .

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar