Linta: Koncerti pjevača Tompsona jedan od dokaza proustaškog karaktera hrvatske vlasti

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocjenjuje da najnoviji nastup pjevača Marka Perkovića Tompsona na koncertu u Skradinu jeste još jedan u nizu dokaza proustaškog karaktera hrvatske vlasti. Ustaša Tompson je i ovog puta otpjevao pjesmu “Bojna Čavoglave” a svi prisutni sljedbenici ustaškog pokreta su uzvikivali “Za dom spremni” uz istovremeno podizanje desne ruke. I ovaj koncert Tompsona, kao i sve prethodne, finansirala je hrvatska vlast i time poslala jasnu poruku da u suštini podržava javnu upotrebu ustaškog pozdrava.

Linta ističe da Kolinda Grabar Kitarović i Vlada Hrvatske nisu javno osudili ni otvoreno veličanje ustaštva na nedavnom fudbalskom turniru u Novigradu kod Zadra. Pored igrališta je stajao veliki transparent na kome je, između ostalog, bio ispisan krupnim slovima “Za dom spremni”. Jasno je da organizatorima i učesnciima turnira, kao ni brojnoj publici nije smetao navedeni transparent sa ustaškim pozdravom. Takođe, policija nije smatrala za potrebno da se ukloni transparent nacifašističkog sadržaja.

Linta naglašava da Grabar Kitarović i Vlada Hrvatske  nisu javno osudili postavljanje ustaške zastave na pravoslavnu crkvu u srpskom selu Otišić koje se nalazi između Sinja i Vrlike. Svojom ćutnjom su poslali zlokobnu poruku da za i ono malo Srba u Otišiću i šire u Hrvatskoj nema mirnog života.

Linta podsjeća Grabar Kitrović i Vlada Hrvatske nisu javno osudili grafit koji se nalazi na svega 70 metara od Srpske pravoslavne crkve u Vukovaru i koji je ispisan 4.avgusta tj. na dan kada je 1995. godine počela zločinačka akcija “Oluja” . Na grafitu piše “Neka živi Dinamo i majka Hrvatska” a pored je velika ustaška šahovnica sa prvim bijelim poljem.  Navedeni grafit i dalje stoji i šalje poruku mržnje preostalim Srbima u Vukovaru a policija smatra da je javno postojanje ustaškog grba u skladu sa zakonom.

Prema Linti, gore navedene činjenice i mnoge druge jasno pokazuju da je za hrvatsku vlast   genocidna NDH  bila prava država hrvatskog naroda a ustaški zlikovci i banditi heroji i borci za slobodu hrvatskog naroda.  Andrej Plenković i njegova Vlada s jedne i Kolinda Grabar Kitarović s druge strane su, za razliku od Tompsona i mnogih drugih Hrvata koji otvoreno veličaju ustaštvo, pravi licemjeri jer deklarativno u javnosti pričaju da je Hrvatska tobože zasnovana na ZAVNOH-u i antifašizmu i da to piše u Ustavu a u praksi vode proustašku politiku.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar