za prijavu prava

Linta: Miraš Dedeić još jednom potvrdio da je osvjedočeni srbomrzac

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocjenjuje da je mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić prilikom gostovanja u emisiji “Bujica” u Hrvatskoj još jednom potvrdio da je osvjedočeni srbomrzac. Važno je naglasiti da je autor i voditelj pomenute emisije Vladimir Bujanec koji je osuđeni diler droge, javno deklarisani ustaša i otvoreni sljedbenik Pavelićeve NDH i ustaškog pokreta. Potpuno je jasno da je prava namjera gostovanja Miraša Dedeića u “Bujici” bila  da se brutalno zatraši srpski narod u Crnoj Gori a krajnji cilj je otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, zatiranje svega srpskog i pretvaranje Srba u nacionalne Crnogorce. U slučaju da se ne primjeni anticivilizacijski zakon o slobodi vjeroispovjesti Dedeić prijeti da će u Crnoj gori izbiti građanski rat što je otvoreni poziv na linč i obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom i srpskim narodom u Crnoj Gori.

Linta podsjeća da je Miraš Dedeić u “Bujici” zastupao bezočne laži i izmišljotine o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, o počinjenom gecocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, o počinjenom genocidu nad Crnogorcima 1918-1920. godine, o velikom i bliskom prijateljstvu Crne Gore i Hrvatske od srednjeg vijeka, da su Srbi remetilački faktor na Balkanu, da je Srpska pravoslavna crkva uzurpirala crkvenu imovinu ne samo u Crnoj Gori već i u Hrvatskoj; da je Srpska pravoslavna crkva bila instrument posrbljivanja svih pravoslavaca na Balkanu i druge svakakve gluposti.

Linta ističe da je Miraš Dedeić u pomenutoj emisiji zastupao ustašku tezu o potrebi obnove Hrvatske pravoslavne crkve koja je osnovana u genocidnoj NDH i koja je bila instrument masovnog i nasilnog pokrštavanja srpskog naroda u toj monstruoznoj tvorevini. Dedejić je posjetio Ovčaru i položio vijenac stradalim Hrvatima ali nijednom rječju nije rekao da je prije početka ratnih dejstava u Vukovaru ubijeno preko 120 srpskih civila od strane ustaških paravojnih formacija na čelu sa Tomislavom Merčepom.  Dedejić se, pored Bujaneca, fotografisao sa još dvojicom deklarisanih ustaša generalom HOS-a Antom Prkačinom i sa bivšim ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem. Sve gore navedene činjenice jasno govore da je Miraš Dedeić jedan od vodećih crnogorskih ustaša. Svaki građanin Crne Gore koji se u nacionalnom smislu izjašnjava kao Crnogorac bi trebao da javno osudi Miraša Dedeića koji otvoreno i bezumno promoviše žestoko antisrpstvo i priziva građanski rat.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar