Linta: Nacistička izjava Ivone Milinović da u Rijeci ne trebaju vrbe jer tamo ima samo 6 posto Srba

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocjenjuje kao nacističku izjavu odbornice Grada Rijeke i predsjednice lokalnog odbora HDZ-a za nacionalne manjine Ivone Milinović da Gradu Rijeci ne trebaju vrbe jer tamo ima samo 6 posto Srba ali da trebaju po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40 posto. Navedena nacistička izjava Ivone Milinović nije nikakvo iznenađenje jer je HDZ ustaška stranka u čijem je stvaranju važnu ulogu imala  ustaška emigracija.  HDZ je djelomično realizovao projekat ustaškog pokreta na čelu sa Antom Pavelićem jer je pod njegovimm vodstvvom brutalno protjeran srpski narod iz hrvatskih gradova, Krajine, zapadne Hercegovine, zapadnokrajiških opština i drugih dijelova Federacije BiH.  Pri tom su izvršeni brojni ratni zločini, zločini protiv čovječnsti i sistemstki pljačkana, uništavana i otimana srpska imvoine što traje do današnjeg dana.

Linta ističe da je izvinjenje Ivone Milinović zbog nacističke izjave lažno i licemjerno. Poznato je da je Ivona Milinović bila asistent istaknutog ustaškog političara Davora Ive Stiera u Evropskom parlamentu.  Ono što je sigurno jeste da protiv Ivone Milinović neće biti pokrenute nikakve kokretne mjere od strane HDZ-a tj. neće podnijeti ostavku na mjesto odbornice niti će biti isključena iz stranke. Javnosti je dobro poznato da je  prije skoro dva mjeseca policija, prilikom pretresa zbog malverzacija, u vili bivšeg hrvatskog ministra i visokog funkcionera HDZ-a Lovre Kuščevića pronašla portret i fotografije poglavnika Ante Pavelića. Jasno je da Lovre Kuščević od stranačkih organa HDZ-a nije pretrpio sankcije već je i dalje poslanik u Hrvatskom saboru i član stranke.

Linta podsjeća da  brojne činjenice pokazuju da su članovi HDZ-a deklarativno antifašisti a u stvarnosti skrivene ustaše koji su, između ostalog,  donijeli odluku o isplati penzija ustaškim koljačima iz vremena NDH; koji organizuju i učestvuju u ustaškom derneku u Blajburgu; koji veličanstveni ustanak sprskog naroda i časnih Hrvata u Srbu – 27.jula 1941. godine – nazivaju početkom pokolja hrvatskog naroda; koji dozvoljavaju služenje mise Anti Paveliću i ustaškim generalima i pukovnicima i štampanje i promocije knjiga i filmova u kojima se Jasenovac proglašava radnim logorom i negira genocid nad srpskim narodom u NDH; koji tolerišu podizanje spomenika ubijenim ustašama; koji finansiraju koncerte glavnog promotera ustaštva pjevača Marka Perkovića Tompsona; koji dopuštaju legalizaciju ustaškog pozdrava ” Za dom spremni”, ustaškog slova U i ustaške šahovnice koja počinje sa prvim bijelim poljem; koji za nebrojene ustaške i nacističke grafite nikad nisu rekli da se radi o zločinu iz mržnje  i dr.

U Beogradu  4. oktobar 2019. godine

Informativna služba

Savez Srba iz regiona

S

Nema komentara

Napišite komentar