Linta: Ogorčenje odlukom Đokovića da čestita sljedbeniku ustaša Modriću osvajanje nagrade “Zlatna lopta”

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izražava ogorčenje odlukom Novaka Đokovića da čestita hrvatskom fudbaleru Luki Modriću osvajanje nagrade “Zlatna lopta”. Žalosno je da je Novak Đoković na svom tviter profilu napisao da je ovo ponosan trenutak za naš region jer smo dobili najboljeg fudbalera svijeta. Čudno je da Đoković uporno ignoriše činjenicu da je idol Luke Modrića i ostalih hrvatskih reprezentativaca na čelu sa selektorom Dalićem dokazani srbomrzac i jedan od glavnih promotera ustaštva pjevač Marko Perković Tompson. Jedino je Tompson imao čast i privilegiju da pravi društvo hrvatskim igračima, nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, tokom višečasovne vožnje otvorenim autobusom od zagrebačkog aerodroma do Trga Bana Jelačića.

Linta podsjeća Novaka Đokovića da se na kraju zvaničnog programa dočeka hrvatske reprezentacije u Zagrebu, poslije osvajanja drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na binu popeo Marko Perković Tompson koji je zajedno sa igračima otpjevao više proustaških pjesama. Zatim je najbolji igrač Svjetskog prvenstva Luka Modrić, u ime ostalih hrvatskih igrača, javno pozvao Tompsona da otpjeva još jednu proustašku pjesmu “Geni kameni” u kojoj se izražava tuga zbog propasti NDH ( “Loša bila četvrdet peta, rasula nas preko svijeta…a sad nova loza raste, vratile se doma laste. Plave krvi, bijela lica, rađaju se nova dica – na kamenu, ka na svili, di odivek mi smo bili”).

Linta smatra da je ovo tužan trenutak za region jer je nagradu za najboljeg igrača svijeta dobio fudbaler koji je otvoreni sljedbenik ustaških zlikovaca i koji žali za propašću genocidne NDH. Luka Modrić, zajedno sa ostalim hrvatskim igračima iz reprezentacije i selektorom Dalićem, šalje zlokobnu poruku da opravdava izvršeni genocid nad stotinama hiljada Srba za vrijeme Drugog svjetskog rata. Tragično je da Luka Modrić slavi ustaštvo a majka mu je Srpkinja čiji su rođaci završili u Jasenovcu.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar