Linta: Pismo Kitarovićeve Pupovcu još jedna potvrda da je temelj Hrvatske ustaštvo

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocjenjuje da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović još jednom potvrdila da vodi proustašku politiku. Ona je svojim pismom koje je uputila predsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu suštinski pokazala da Hrvatska nije zemlja mira, razumijevanja i prosperiteta već zemlja mržnje, netrpeljivosti i etničkog nasilja čiji je temelj ustaštvo. Kolinda Grabar Kitarović u svom pismu nije pokazala spremnost da se javno izvini zbog niza svojih proustaških izjava, proustaškog ponašanja i ćutnje na niz proustaški manifestacija čiji je cilj rehabilitaicja ustaških zločinaca i genocidne NDH.

Linta ističe da Kolinda Grabar Kitarović osvajački i zločinački tzv. Domovinski rat naziva oslobodilačkim i pravednim ratom; stalno ponavlja ustašku tezu o tzv. velikosrpksoj agresiji; izražava žaljenje što nije bila pripadnik hrvatske vojske da ubija Srbe; veliča ratne zločince iz posljednjeg rata na čelu sa Franjom Tuđmanom i generalom Antom Gotovinom: glavnog promotera ustaštva i apostola mržnje Marka Perkovića Tompsona naziva svojim omiljenim pjevačem i javno govori da bi voljela da bude na njegovom koncertu; koljački pozdrav”Za dom spremni” smatra da je stari hrvatski pozdrav; polaže cvijeće ubijenim ustaškim zločincima u Blajburgu na tabli na kojoj piše “U čast i slavu poginuloj hrvatskoj vojsci” i na kojoj se nalazi ustaški grb; odlikovala je čelnika proustaškog hrvatskog pokreta Nikolu Štedula; ratnog zločinca nadbiskupa Alojzija Stepinca naziva svecom i pravednikom koji je tobože  spasavao Jevreje i druge narode; nije osudila isplatu penzija ustaškim zločincima od 1993. godine i podizanje  spomenika i spomen ploča ubijenim ustašama u Sisku i drugim mjestima; nije osudila mise Anti Paveliću i ustaškim generalima i pukovnicima koje se svake godine služe u Zagrebu; nije osudila skandalozni film Jakova Sedlara i štampanje i promocije knjiga više proustaških udruženja  čiji je cilj da glavnu fabriku smrti na Balkanu Jasenovac prikažu radnim logorom;  za Jasenovac traži da se provede forenzika i dr.

Linta posebno ističe da je Kolinda Grabar Kitarović prilikom zvanične posjete Argentini marta prošle godine izjavila je da je ponosna na sve Hrvate koji su stigli u Argentinu nakon Drugog svjetskog rata od kojih su velika većina bili ustaški zlikovci (Ante Pavelić, Dinko Šakić, Eugen Kvaternik, Ivo Rojnica i dr.); prihvatila je da joj se u ime hrvatske zajedncie u Argentini obrati Tomislav Frković (unuk bivšeg ustaškog ministra šumarstva u NDH) koji svake godine u Buenos Ajresu predvodi proslavu 10. aprila, dana osnivanja NDH, i koji drži vatrene govore za masovnog ubojicu Antu Pavelića; slikala se sa ustaškom zastavom u Kanadi;. za ustanak u Srbu protiv genocidne NDH (27.jul 1941. godine)  kaže da je bio početak pokolja Hrvata; za Antu Pavelića kaže da je njegova najveća greška jer je izdao i prevario Hrvate,  a ne zbog toga što je bio na čelu NDH  koja je donijela  rasne zakone i počinila genocid Srbima, Romima i Jevrejima i dr.

U Beogradu  12. septembar 2019. godine

Informativna služba

                                                                                                                     Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar