Linta posjetio porodice vojnih penzionera u hotelu Bristol

Narodni poslanik Miodrag Linta sa svojim saradnicima posjetio je u utorak 23. jula porodice vojnih penzioneta u hotelu Bristol. Stanari Bristola upoznali su Lintu sa teškom situacijom u kojoj se nalaze posebno u poslednjih godinu dana . Naime, Ministarstvo odbrane vrši stalni pritisak na stanare (isključenje struje, grijanja lifta, vode i dr.) s ciljem da prihvate privremeni smještaj u objektima koji su u suštini pravi kolektivni centri. Devet porodica koje još žive u Bristolu traže od Ministarstva odbrane da se, nakon 28 godina života u neljudskim uslovima, konačno pronađe trajno i pravično riješenje njihovog stambenog pitanja.

Prisutni stanari su upoznali Lintu da je Grad Beograd dodijelilo Ministarstvu odbrane 134 stana za rješavanje stambenog pitanja vojnih penzionera u hotelu Bristol. Dosad je riješena 31 porodica što znači da je Ministartsvu odbrane ostalo još 104 stana. Preostalih devet porodica u hotelu Bristol samo traži da im Ministarstvo odbrane dodijeli navedene stanove u zakup na neodređeno vrijeme i da se na taj način završi njihova agonija koja traje od 1991-1992 godine.

Na sastanku su bili prisutni slijedeći stanari: Dragan Stojanović, Dragiša i Jovanka Milenković, Miodrag Kuljanin, Zora Petrović, Radenka Mijić, Simo Ninić i dr.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar