Linta: Proslava zločinačke akcije Oluja u Splitu i Kninu je veličanje ustaštva i NDH

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocjenjuje da dvodnevna proslava zločinačke akcije Oluja u Splitu i Kninu predstavlja veličanje ustaštva i NDH. Govori hrvatskih zvaničnika o tobože veličanstvenoj pobjedi hrvatskih veterana u zločinačkoj akciji Oluja su vrhunska laž koja nema nikakvo utemeljenje u stvarnosti.  Hrvatska vojska i policija nije vojno pobijedila krajiške Srbe već se najviše istakla u ubijanju srpskih civila, masovnom bombardovanju krajiških gradova i izbjegličke kolone i sistematskom plačkanju, paljenju i uništavanju srpske imovine i infrastrukture.

Prema Linti Kolinda Grabar Kitarović je izrazila duboko žaljenje što nije bila pripadnik Hrvatske vojske tokom i poslije zločinačke akcije Oluja da i ona s puškom ubije nekog srpskog civila ili ratnog zarobljenika i  da opljačka i zapali barem jednu srpsku kuću. Tada bi imala dokaz da je prava Hrvatica i dostojan sljedebenik poglavnika Ante Pavelića i komandanta čuvene po zlu Crne legije Jure Francetića. Pripadnici HOS-a na čelu sa otvorenim ustašom Markom Skejom su i ove godine u centru Knina izvikivali ustaški pozdrav “Za dom spremni” a potparolka hrvatske policije je besramno  izjavila da protiv njih neće biti podignute čak ni prekršajne prijave iako se radi o krivičnom djelu zločina iz mržnje.

Linta ističe da je koncert otvorenog ustaše Marka Perkovića Tompsona na splitskoj rivi pred više desetina hiljada Hrvata još jednom potvrdio da je temelj Tuđmanove Hrvatske ustaštvo i genocidna NDH. Tompson je i ovog puta svoj koncert počeo sa ustaškim pozdravom “Za dom spremni” i pjevao niz ustaških pjesama zajedno sa publikom. Potpuno je jasno da  većina hrvatskog naroda i elite ne želi da se suoči sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću. Jedan od brojnih dokaza jeste skandalozna Deklaracija o Domovinskom ratu iz 2000. godine kojom je ozvaničen ustaški mit da su Srbija i Srbi tobože izvršili agresiju a Hrvati tobože bili žrtva i vodili oslobodilački rat.  Dok god navedeni ustaški mit bude jedna od temelja hrvatske politike u Hrvatskoj će se veličati NDH i ustaštvo, slaviti zločinci, negirati srpske žrtve, otimati srpska imovina i cementirati etničko čišćenje srpskog naroda na najrazličitije načine.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar