Linta: Snimiti film o stradanju srpskog naroda u zločinačkoj akciji “Oluja”

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocjenjuje kao brutalnu ali očekivanu provokaciju izjavu Kolinde Grabar Kitarović da je veoma emotivno doživjela premijeru filma “General” koji govori o životu genelala Ante Gotovine Mnogobrojne činjenice govore da Ante Gotovina nije nikakav heroj već običan ratni zločinac čija je jedinica kojom je komandovao izvršila brojne zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenciima u Krajini 1993. godine i zapadnokrajiškim opštinama. Ante Gotovina je bio i istaknuti član udruženog zločinačkog poduhvata na čelu sa Franjom Tuđmanom čiji cilj je bio nasilno protjerivanje srpskog naroda na područja Sjeverne Dalmacije, Like, Korduna i Banije u zločinačkoj akciji “Oluja”. Drugostepeno vijeće Haškog tribunala je novembra 2012. godine oslobodilo krivice Antu Gotovini uprkos velikom broju materijalnih dokaza o zločinima koje je počinio. Haški tribunal je donošenjem oslobađajuće presude Anti Gotovini potvrdio da je u suštini politički sud koji je osnovan da sudi Srbima a oslobađa hrvatske, bošnjačke i albanske zločince.

za prijavu prava

Linta smatra da je od vitalnog nacionalnog značaja da se snimi film o stradanju srpskog naroda u zločinačkoj akciji “Oluja”. Prema Linti Vlada Srbije treba da obezbedi neohodna sredstva da bi taj film u najskorije vrijeme bio snimljen. Cilj filma jeste da prikaže pravu istinu o nasilnom protjerivanju srpskog naroda sa svojih vjekovnih područja, o ubijanju srpskih civila i ratnih zarobljenika, o masovnom bombardovanju krajiških gradova i kolone protjeranih Srba, o paljenju krajiških sela i gradova, o sistematskom pljačkanju, uništavanju i otimanju srpske imovine. Pored toga potrebno je snimiti više filmova o protjerivanju srpskog naroda iz drugih područja današnje Hrvatske, kao i sa područja Federacije BiH.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Komentari
  • Avatar

    To je stvarno bilo tako kao sto ste i sami izjavili,zivio sam na tim prostoriima,rodjen u Gracacu,i proveo najlepse dane svoga detinjstva,to su bili najlepsi dani moga zivota.Ali eto igrom slucaja maltene svi ti Krajiski srbi koji su zivili na tim prostorima iseljeni su maltene za manje od 24h.To se ne sme zaboraviti i bilo bih lepo da kroz naredne generacije ostane neka prica i propovedanje da ko su tu nekad bile i zivile generacije i generacije Srba,mozemo mozda i oprostiti,a zaboraviti ne smemo nikako.Unapred hvala

    utorak, 16. jula 2019.
  • Avatar

    Neki kažu da sžo mi bili mala seca i da ne znamo što nam se sešavala, i te kako znamo. Gledati sve te ljufe ubijene i njihove poeodice je nešto što će nas pratiti ceo život. Ja sam tada imala 10 godina i sada me hvata sinfrom rata.

    sreda, 17. jula 2019.

Napišite komentar