suda u Varaždinu

Linta: Sramna ali očekivana odluka suda u Varaždinu da odbije prijedlog da kapetan Dragan bude pušten na slobodu

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje sramnom ali sasvim očekivanom odluku Županijskog suda u Varaždinu da odbije prijedlog da Dragan Vasiljković bude pušten na slobodu jer ispunjava zakonske uslove.

Ovo je jedan od mnogih dokaza da je hrvatsko pravosuđe produžena ruka proustaških snaga koje drže sve ključne pozicije u hrvatskom društvu. Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, bio je jedan od ljudi koji se aktivno suprostavio proustaškoj politici Franje Tuđmana. Jasno je kao dan da je protiv kapetana Dragana vođen montiran sudski proces i da je osuđen na osnovu lažnih dokaza samo iz razloga jer je bio jedan od simbola otpora projektu stvaranja etnički čiste hrvatske države po uzoru na zloglasnu NDH.

Linta poziva ministarku pravde Nelu Kuburović da traži hitan sastanak sa hrvatskim ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem da temu neprihvatljivog odnosa Hrvatske prema kapetanu Draganu i bišim pripadnicima vojske i policije Republike Srpske Krajine.

Protiv Srba se masovno pokreću istrage, podižu optužnice i vode sudski postupci najčešće bez ikakvih konkretnih i čvrstih dokaza da su počinili ratne zločine. Cilj brojnih montiranih sudskih postupaka protiv Srba jeste da se opravda vrhunska laž da su Srbija, JNA i krajiški Srbi izvršili agresiju a da je Hrvatska tobože vodila oslobodilački i pravedan rat. S druge strane, Hrvatska ne čini ništa da procesuira odgovorna lica za brojne zločine protiv srpskih civila i ratnih zarobljenika.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar