Линта: Тужилаштво и даље прогања српске политичаре у Црној Гори

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта разговарао је са Андријом Мандићем, носиоцем листе Демократског фронта на прошлим изборима и предсједником Нове српске демократије поводом позива на саслушање од стране Специјалног државног тужилаштва Горе на тему која нема никакве везе са политиком.

Линта је оcијенио да се и поред пуштања на слободу Небојше Медојевића и одсутајања од хапшења Милана Кнежевића наставља константан притисак на српске политичаре у Црној Гори са циљем да се ослаби Демократски фронт као најјача опозициона снага режиму у Подгорици.

– Одлука Уставног суда је била потпуно логична. Међутим, пред нашим очима се већ годинама одвија невиђена антисрпска кампања која је кулминирала срамном одлуком Скупштине Црне Горе да се пониште одлуке Подгоричке скупштине из 1918. године – рекао је Линта. Он је додао да се наведеним позивом Специјалног државног тужилаштва на саслушање упућеном Андрији Мандићу наставља са прогоном српских политичара.

Линта подржава Демократски фронт и најављени наставак политичке борбе за људска и политичка права Срба и свих других народа у Црној Гори.

– Срби у Црној гори имају легитимно право да се боре за очување својих основних људских права, што је једна од елементарних цивилизацијских вриједности коју промовише и Европска унија – закључио је Линта.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар