Linta: Tužilaštvo i dalje proganja srpske političare u Crnoj Gori

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta razgovarao je sa Andrijom Mandićem, nosiocem liste Demokratskog fronta na prošlim izborima i predsjednikom Nove srpske demokratije povodom poziva na saslušanje od strane Specijalnog državnog tužilaštva Gore na temu koja nema nikakve veze sa politikom.

Linta je ocijenio da se i pored puštanja na slobodu Nebojše Medojevića i odsutajanja od hapšenja Milana Kneževića nastavlja konstantan pritisak na srpske političare u Crnoj Gori sa ciljem da se oslabi Demokratski front kao najjača opoziciona snaga režimu u Podgorici.

– Odluka Ustavnog suda je bila potpuno logična. Međutim, pred našim očima se već godinama odvija neviđena antisrpska kampanja koja je kulminirala sramnom odlukom Skupštine Crne Gore da se ponište odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine – rekao je Linta. On je dodao da se navedenim pozivom Specijalnog državnog tužilaštva na saslušanje upućenom Andriji Mandiću nastavlja sa progonom srpskih političara.

Linta podržava Demokratski front i najavljeni nastavak političke borbe za ljudska i politička prava Srba i svih drugih naroda u Crnoj Gori.

– Srbi u Crnoj gori imaju legitimno pravo da se bore za očuvanje svojih osnovnih ljudskih prava, što je jedna od elementarnih civilizacijskih vrijednosti koju promoviše i Evropska unija – zaključio je Linta.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar