Linta: Ustaška zastava u Splitu – Ustaške snage nekažnjeno vode kampanju mržnje prema Srbima

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ističe da ustaške snage nekažnjeno vode žestoku kampanju mržnje prema Srbima. Naime, na ogradi dječjeg igrališta u Splitu okačena je ustaška zastava odnosno šahovnica sa prvim bijelim poljem.

U Splitu je poslednjih godina učestalo ispisivanje ustaških i nacističkih grafita na zidovima zgrada, dječjih vrtića, škola, i drugim mjestima. U pitanju su grafiti kojima se širi mržnja i poziva na ubijanje Srba (“Srbe na vrbe”, “Ubij Srbina”, “Nož, kolac, Jasenovac”, “Srbosjek siče, četnik viče”, “Mrzim školu i Srbe” ustaško “U”, “Za dom”, “NDH”, kukasti krst i dr. ). U Splitu imamo i česte slučajeve oštećivanja automobila sa srpskim tablicama bušenjem guma, grebanjem limarije, ispisivanjem srbmrzačkih grafita i na razne druge načine. Početkom ove godine desio se brutalan napad ustaša na vaterpoliste Crvene Zvezde a zatim skandalozno ismjevanje Zvezdinih vaterpolista na splitskom karnevalu.

Linta navodi za je apsolutno sigurno da organizatori i počinioci gore navedenih zločina iz mržnje i mnogi drugi koji su se dešavali i dešavaju se u Splitu i širom Hrvatske neće biti kažnjeni. Ako i kojim slučajem budu identfikovani i uhapšeni, radi simuliranja da je Hrvatska tobože pravna država, veoma brzo će biti pušteni na slobodu. Linta konstatuje da postoji mnoštvo dokaza da Svakom je potpuno jasno da je današnja Hrvatska proustaška država čiji je temelj genocidna NDH i ustašktvo. Pošto Hrvatska nije spremna da se suoči sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću Linta ponovo poziva Ministarstvo spoljnih poslova da uradi ozbiljan izvještaj o rehabilitaciji NDH i ustaštva i pošalje ga na sve značajne adrese u međunarodnoj zajednici.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar