Linti nije dozvoljeno da posjeti Narodnu Skupštinu Crne Gore

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta boravio je u Podgorici povodom obilježavanja stogodišnjice Velike podgoričke skupštine srpskog naroda u Crnoj Gori. Uoči svečane akademije u Hramu Hristovog Vaskresenja u Podgorici uputio se u Skupštinu Crne Gore sa ciljem da posjeti narodnog poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića za koga je Viši sud izdao nalog za hapšenje.

– Došao sam u hol Skupštine Crne Gore, ali obezbeđenje mi nije dozvolilo da uđem. Njihovo obrazloženje je bilo da prema važećim propisima niko sem poslanika Skupštine CG ne može da uđe u zgradu. Pozvao sam telefonom generalnog sekretara Skupštine Crne Gore Aleksandra Jovićevića, međutim, on mi je rekao da posjete Skupštini nisu moguće vikendom, već samo radnim danom. I pored mog insistiranja, on je odbio da mi omogući posjetu – izjavio je Linta i dodao da je nakon toga telefonom razgovarao sa narodnim poslanikom Milanom Kneževićem koji mu se zahvalio na podršci i želji da ga posjeti u Skupštini.

U zgradi Skupštine CG nalaze se narodni poslanici Demokratskog fronta. Oni su se solidarno okupili oko Milana Kneževića strepeći da može doći do upada policije.

Linta ocjenjuje da je situacija u Crnoj Gori veoma dramatična što potvrđuje i činjenica da je Nebojša Medojević već nekoliko dana u zatvoru, a od juče je započeo i štrajk glađu.

– Pozivam vlast u Podgorici da odmah na slobodu pusti narodnog poslanika Nebojšu Medojevića i da odustane od hapšenja Milana Kneževića. Crnoj Gori je najbitnije da sačuva mir i toleranciju – zaključuje Linta.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar