Miodrag Linta izabran za predsjednika Saveza Srba iz regiona na izbornoj skupštini

Savez Srba iz regiona je na Izbornoj skupštini održanoj u subotu 05. decembra 2015. godine izabrao za predsjednika Saveza Srba iz regiona Miodraga Lintu. Novi predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta bio je jedini kandidat. Dosadašnji predsjednik Saveza Srba iz regiona Mile Šapić poželio je novom predsjedniku  uspješan rad u narednom periodu. Izborna skupština Saveza Srba iz regiona je usvojila Programska načela i Program. Savez Srba iz regiona želi da okupi građane Srbije koji su rodom  i porijeklom iz bivših jugoslovenskih republika, ali i druge zainteresovane građane.

Savez Srba iz regiona je politička organizacija koja se zalaže da  Srbi u regionu zapadnog Balkana budu državno i nacionalno pitanje u Srbiji. Smatramo da Srbija treba sa punom pažnjom da se posveti tom problemu i unapređenju prava Srba iz regiona koja su u većini ugrožena. Najteža situacija je u Hrvatskoj i Federaciji BiH gdje su Srbi devedesetih godina doživjeli etničko čišćenje i velika stradanja.

Savez Srba iz regiona se zalaže da se građanima koji su rodom ili porijeklom iz republika bivše Jugoslavije i svim drugim oštećenim građanima Srbije aktivno pomogne u povratku  oduzetih imovinskih, stečenih i brojnih drugih prava, isplati nočvana naknada za uništenu ili otetu imovinu, uspostave isti standardi u suđenjima za ratne zločine i konačno riješi pitanja nestalih lica.

Savez Srba iz regiona se zalaže da nadležne države institucije aktivnim djelovanjem pomognu prognanim Srbima, koji su još uvijek podstanari ili žive u lošim uslovima, da što prije riješe svoje stambeno pitanje, kao i druga pitanja, u procesu integracije. Takođe, želimo pomoći građanima u rješavanju imovinsko-pravnih, komunalnih i drugih problema u izbjegličkim naseljima koja su izgrađena u Srbiji od devedesetih godina prošlog vijeka.

Savez Srba iz regiona želi da doprinese izgradnji nacionalno utemeljenije, ekonomski naprednije, bolje i pravednije Srbije. Okrenuti smo budućnosti i očuvanju tradicionalnih nacionalnih, duhovnih i kulturnih vrijednosti. Zbog toga želimo da u svojim redovima okupimo sposobne, ugledne i poštene ljude, kao i veliki broj mladih i energičnih članova koji su spremni da svojim angažovanjem doprinesu ostvarenju proklamovanih ciljeva naše organizacije.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar