F21

Miodrag Linta, Petar Šaula i Mile Šapić poklonili 40 pari opanaka KUD-u „Ćirilo i Metodije“ iz izbjegličkog naselja Busije

Zamjenik predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, predsjednik Zavičajnog kluba Kordunaša Petar Šaula i predsjednik Koalicije udruženja izbjelgica Mile Šapić obezbedili su donaciju u vidu 40 opanaka za članove Kulturno-umjetničkog društva „Ćirilo i Metodije“  iz izbjegličkog naselja Busije (opština Zemun).  Linta , Šapić i Šaula su se obratili članovima KUD-a „Ćirilo i Metodije“ tokom treninga i zahvalili im se jer na najbolji način čuvaju krajišku kulturu, tradiciju i običaje. Linta je pozvao članove KUD-a da posjete Narodnu skupštinu Republike Srbije što su oni sa zadovoljstvom prihvatili.

KUD „Ćirilo i Metodije“  ima  112 članova uzrasta od 3 do 33 godine i sastoji se od tri sekcije.  Predsjednica je veoma agilna Snežana Veljo koja se trudi da obezbedi članovima KUD-a narodne nošnje i drugu neophodnu opremu za nastupe.  Članovi KUD-a imaju treninge dva puta nedeljno i pomažu im umjetnički rukovodioci Snežana Tišma, Nevena Grbić i Mihajlo Kadrić i koreograf  Emil Bota. KUD „Ćirilo i Metodije“ ima slijedeće koreografije: Bukovica, Kordun, Glamočko kolo, Srpska Slavonija, Linđo i Kosovo.

(Da otvorite sliku u punoj veličini kliknite na nju)

Nema komentara

Napišite komentar