Mitropolit Amfilohije: Milo vodi bezumnu politiku, Trojčindanski sabor pokazao snagu vjernika

“Potpisa bi bilo i 300.000, ali neki nisu stigli, a neki se boje. Makar 10 ljudi, zaposlenih u državnim ustanovama reklo mi je da bi dobili otkaz ako bi se potpisali protiv tog propisa”, kazao je nakon svete arhijerske liturgij, služene prije 125. Ilindanskog sabora na Sinjajevini.

Glasine da sa Milom Đukanovićem dogovara odvajanje Mitropolije od SPC, mitropolit Amfilohije je ocijenio kao bezumne laži, koje se plasiraju iz njihovih krugova.

“Zna Milo dobro moj odnos prema njemu. To je odnos poštovanja prema njemu kao čovjeku i državniku na kraju krajeva, ali to ne znači da poštujem njegovu bezumnu politiku“, kazao je mitropolit za Vijesti.

On je istakao i da je peticiju, kojom se traži povlačenje Predloga zakona slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, potpisalo do sada oko 100.000 građana!
“Potpisa bi bilo i 300.000, ali neki nisu stigli, a neki se boje. Makar 10 ljudi, zaposlenih u državnim ustanovama reklo mi je da bi dobili otkaz ako bi se potpisali protiv tog propisa”, kazao je nakon svete arhijerske liturgije, služene prije 125. Ilindanskog sabora na Sinjajevini.

Mitropolit Amfilohije je ocijenio i da je “Vlada taj zakon stavila u drugi plan nakon Trojičindanskog sabora u Podgorici, koji je pokazao snagu vjernika”.

“Mislim da su shvatili da ne mogu ići protiv naroda, jer su upravo tu da bi radili za narod”, kazao je mitropolit.
Preuzeto sa: in4s
Nema komentara

Napišite komentar