Na prijedlog Linte održan sastanak kod predsjednice opštine Grocka u vezi problema 29 porodica u Kaluđerici

Na inicijativu narodnog poslanika Miodraga Linte  održan je u četvrtak 26. septembra 2019. godine sastanak kod predsjednice opštine Grocka Živadinke Avramović vezano za rješavanje  dugogodišnjeg problema  koje ima 29 porodica (sa preko 25-oro maloljetne djece)  a tiče se spajanja ulica Višnjićeve (Krušedolske) i Majevičke u naselju Kaluđerica. Sastanku su, pored predsjednice opštine i Miodraga Linte,  prisustovali član opštinskog vijeća Vlada Radovanović,  načelnik  Odjeljenja za komunalno-stambene i građevinske poslove Biljana Guberinić,   načelnik  Odjeljenja za opštu upravu i imovinsko-pravne poslove  Jovanka Ljuština i predstavnici 29 oštećenih  porodica  Sofija Ćeranić Glumac, Danijela Zdravković i Mladenka Berić.

Navedenih 29 porodica  zatražili su podršku narodnog poslanika Miodraga  Linte  da se konačno spoji ulica Majevička sa ulicom Višnjićeva (sada Krušedolska) .  Navedene porodice, kao i njihova djeca, primorani su da svakodnevno prolaze preko njive i kroz tuđe dvorište  jer je to najkraći put do autobuskog stajališta, odnosno škole,  vrtića, Doma zdravlja  i drugih institucija. Taj dio puta je neosvjetljen, zarastao u travu a pogotovo je problematično po mraku i kada pada kiša.  Od  2001. godine do danas nije riješen problem  spajanja  navedene dvije ulice. Sva dosadašnja obraćanja ovih porodica ostala  su bez rješenja, dok su njihovi problemi svakodnevni. Linta je već poslao dopis zamjeniku Gradonačelnika  Grada Beograda  Goranu Vesiću u vezi ovog problema  ali do sada nije dobio odgovor.

Linta je zamolio predsjednicu opštine Živadinku Avramović  da se u budžetu za 2020.  godinu obezbede sredstva za izradu Urbanističkog projekta  ili Plana detaljne regulacije. Dogovoreno je da će u kratkom vremenskom roku član opštinskog vijeća Vlada Radovanović da posjeti porodice i da se sa opštinskom upravom definišu konkretne mjere i aktivnsti u pravcu rješavanja  problema.   Nakon što se izradi  Urbanistički projekat  opština Grocka će  uz Linte zatražiti od Direkcije za građevinsko zemljaište i izgradnju Grada Beograda  sredstva  za eksproprijaciju zemiljišta. Na taj način bi ovaj veliki problem bio konačno riješen.

Nakon završenog sastanka Linta  je obišao lokaciju gdje živi 29 porodica u naselju Kaluđerica  i lično se upoznao sa navedenim problemom.  Linta je tom prilikom razgovaravao za ostalim porodicama i rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne u rješavanju ovog velikog i dugogodišnjeg problema.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar