Na prijedlog Linte održan sastanak u Komesarijatu za izbjeglice jer 302 izbjegličke porodice nisu dobile građevinski materijal

U Komesarijatu za izbjeglice na Novom Beogradu u srijedu 5. septembra održan je sastanak povodom činjenice da 302 izbjegličke porodice sa područja Grada Beograda još uvijek nisu dobile građevinski materijal da završe svoje kuće. Sastanak je sazvao narodni poslanik i predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta. Na sastanku su, pored Linte, prisustovali komesar za izbjeglice Vladimir Cucić sa saradnicima, jedan od dobavljača Savo Latinović i 40-tak predstavnika porodica . Sastanak je na početku napustio direktor JUP-a (Jedinica za upravljanje projektima) Dragan Katuca zbog prisustva jednog od dobavljača što je izazvalo nezadovoljstvo predstavnika izbjegličkih porodica.

Prisutni predstavnici izbjegličkih porodica su iskazali veliko ogorčenje jer Komesarijat za izbjeglice i JUP nisu uradili svoj posao tj. nisu obezbedili da 302 izbjegličke porodice dobiju građevinski materijal još prošle godine a sada prijeti realna opasnost da ga ne dobijučak ni do kraja ove godine. Linta je kritikovao rad JUP-a i Komesarijata za izbjeglice i dao maksimalnu podršku izbjegličkim porodicama. On je predložio da se organizuje hitan sastanak kod potpredsjednika Vlad e i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na kome bi bili prisutni, između ostalih, komesar za izbjeglice Cucić, direktor JUP-a Katuca i predstavnici izbjelgičkih porodica. Cilj sastanka bi bio da se ne poništava drugi tender za nabavku građevinskog materijala, što traži Katuca, već da se uz određene korekcije što prije potpiše ugovor sa dobavljačima i da se počne sa isporukom građevinskog materijala za 302 izbjegličke porodice da završe svoje kuće prije zime. Prisutni predstavnici izbjegličkih porodica su jednoglasno prihvatili prijedlog Miodraga Linte.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar