АКТУЕЛНО:

На Војничком спомен-гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу биће обновљено још 58 надгробних споменика

На Војничком спомен-гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу у наредних 60 дана биће завршена санација 58 надгробних споменика, за шта ће бити издвојено око 62.880 КМ, рекао је Срни начелник општине Милован Бјелица.

Он је навео да ће средства за ове радове обезбиједити Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, а извођач радова бити предузеће „Градско гробље“ из Бањалуке.

Бјелица је данас на Сокоцу потписао уговор са представницима Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, Дирекције за обнову и изградњу и бањалучког Јавног комуналног акционарског друштва „Градско гробље“.

Он се нада да ће средином октобра почети санација два реда споменика са укупно 58 надгробних споменика на Малом Зејтинлику.

На Војничком спомен-гробљу Мали Зејтинлик сахрањено је око 1.000 српских бораца након потписивања Дејтонског мировног споразума, при егзодусу сарајевских Срба из општина Вогошћа, Хаџићи, Рајловац, Илијаш и Центар, са Добриње, Илиџе и Грбавице, као и других дијелова тадашњег Српског Сарајева.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар