Најмлађи фолклораши наступали на дечијој смотри у Борову

Културна манифестација која негује дечији фолклор „Ми смо деца весела“ 9. јуна окупила је шест друштава са подручја Вуковарско-сремске жупаније.

Овај пут учешће на фолклорној манифестацији намењеној деци узело је шест друштва, а временски услови помутили су планове организатора те су уместо на летњој позорници плесне кореографије изведене у сали Дома културе.

– Пошто су најављивали да ће бити кише искористили смо наш алтернативни простор, односно „Плаву салу“ која је била потпун испуњена публиком. Ово је друга манифестација након пандемије која окупља већи број друштава и задовољан сам јер смо се упркос свим потешкоћама поново покренули, што није било лако. Хвала свима који су учествовали у организацији, хвала родитељима који прате своју децу и који воле фолклор. Следе нам нове манифестације и наступи, а припреме су у току – изјавио је председник КУД-а Бранислав Нушић Борово Радо Босић.

Домаћини су на позорници Дома културе извели две кореографије кроз које су представили свој досадашњи рад и напредак по питању првих фолклорних корака најмлађих чланова боровског друштва.

– Вечерас су наступале две групе, млађа вртићка која је отплесала кореографију „Ајд поведи весело“ и старија група од 1. до 4. разреда са кореографијом Игре из Лесковца. Деца ово највише воле, излазак на сцену и да обуку ношње што је за њих величанствено и веома жељно ишчекују тај тренутак, што можемо видети на њиховим лицима. Та дечија срећа и задовољство су нам најбитнији. У нашој Малој школи фолклора тренутно имамо 40 чланова односно деце од 5 до 10 година – објашњава водитељка дечије групе КУД-а Бранислав Нушић Зорица Ковачевић.

У Борову су наступили и најмлађи фолклораши из Трпиње који су окупљени у Културно-уметничком друштву Младост.

– Вечерас нас је дошло 18 чланова односно деце у узрасту од 5 до 10 година, извели смо Игре из централне Србије. Иначе имамо 24 члана, али нису сви могли вечерас да наступе, веома смо задовољни организацијом ове манифестације и приликом да се дружимо и прикажемо оно што смо радили у претходном периоду – рекла је уметнички руководилац Тијана Живановић.

Наступом су задовољни и у Плесној групи Венера чије су најмлађе плесачице имале први наступ и успешно се суочиле са тремом и узбуђењем које краси сваки излазак на сцену.

– Дошло нас је 16 чланова, а први пут су наступиле девојчице окупљене у групи Бебе. Мени је задовољство да се одазовемо на овакве манифестације, јер то је оно што деца воле и управо су овакви наступи оно што привлачи децу и задржава их у плесним групама – изјавила је водитељка Плесне групе Венера Јованка Некић.

Кореографије на дечијој смори фолклора „Ми смо деца весела“ ове су године приказали домаћини и њихови гости Културно-уметничка друштва „Бекрија“ Негославци„Ђоко Патковић“ Бобота, „Младост“ Трпиња, „Васо Ђурђевић“ Бршадин и Плесна група Венера Вуковар.

Преузето са: СРБИ.хр

Нема коментара

Напишите коментар