Narodni poslanik Miodrag Linta razgovarao sa grupom građana iz opštine Sombor

Narodni poslanik Miodrag Linta primio je u Narodnoj skupštini grupu građana iz opštine Sombor, sa kojima je razgovarao o inicijativi za otvaranje malograničnog prelaza Stanišić (Srbija)–Kaćmar (Mađarska).

Predstavnici građana Sombora Vlade Ogar, Petar Mojzeš i dr Veselina Pelagić upoznali su Miodraga Lintu sa odlukom o pokretanju inicijative za otvaranje graničnog prelaza Stanišić–Kaćmar, koju su donele Mesna zajednica Stanišić i mađarska opština Kaćmar, 2018. godine. Ove dve lokalne samouprave su još 2017. godine potpisale Sporazum o saradnji koja obuhvata, kako institucionalnu saradnju, tako i saradnju udruženja i privrednih društava Stanišića i Kaćmara. Taj sporazum otvorio je vrata za pokretanje inicijative za otvaranje graničnog prelaza, naveli su oni. Mesna zajednica Stanišić je tu odluku uputila Gradu Somboru, koji je trebalo dalje da uputi ka nadležnom Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali do toga nije došlo i realizacija projekta otvaranja graničnog prelaza je zaustavljena.

Miodrag Linta se u razgovoru sa predstavnicima građana Sombora složio o važnosti realizacije ovog projekta, jer bi se otvaranjem graničnog prelaza i direktnim povezivanjem sa Centralnom Evropom i Evropskom unijom, oživele mesne zajednice u ovom srpskom pograničnom prostoru (Stanišić, Kljajićevo i Čonoplja), čime bi se i motivisali mladi ljudi za ostanak na ovim prostorima.

Sagovornici su se složili da je bitno da se u narednom periodu ponovo kontaktira uprava Grada Sombora, kako bi se nastavila neophodna procedura, a narodni poslanik Miodrag Linta je naveo da će u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti doprineti što skorijoj realizaciji projekta otvaranja graničnog prelaza Stanišić (Srbija)–Kaćmar (Mađarska).

Sastanku sa narodnim poslanikom Miodragom Lintom prisustvovali su: dr Veselina Pelagić, Petar Mojzeš, Zorka Berber, Petar Opačić, Milomir Ikač, Dragica Kovačević, Mirko Bjelić, Slobodan Mihajlović, Darko Pajić, Vlade Ogar.

Narodna skupština Republike Srbije

Nema komentara

Napišite komentar