Nesvakidašnja humanost: Hercegovka Željka Vuković darovala kosu

Koliko su Hercegovci humani još jednom potvrđuje i gest Željke Vuković iz Gacka koja je odlučila da svoju kosu donira za izradu perika i tim vrati osmijeh na nečije lice.

– Za  Ženski centar Milica iz Vrnjačke Banje i njihovu akciju „Daj snagu“ saznala sam preko društvenih mreža, odmah sam se odlučila da budem dio ove akcije, jer već dugo imam želju da donirati kosu onima kojima je to najpotrebnije – priča Željka.

Gubitak kose kod žena spada u jedna od najtežih i najemotivnijih trenutaka u fazi hemoterapije. Ideja kampanje Ženskog centra Milica je da se pruži snaga ženama i obezbijedi lakši prolazak kroz ovaj težak životni period prikupljanjem prirodne kose od donatora, a od koje će biti napravljene perike. Perike od prirodne kose smatraju se najkvalitetnijim, jer je izrada u potpunosti ručna i „udobnije su“ i vjerodostojnije u odnosu na sintetičke.

– Nakon što sam podijelila fotografiju na društvenim mrežama, javilo mi se par djevojaka koje su zainteresovane da urade isto, a i ovom prilikom bih pozvala sve koji mogu da doniraju kosu, potrebno je da dužina kose bude 20-30cm, da je kosa prirodna. Sve detaljne informacije se mogu pronaći na instagram profilu „Ženski centar Milica“. Zaista, naše malo nekog znači mnogo – poručila je Željka.

Dragana Telebak Nikolić

Tekst preuzet sa: slobodnahercegovina.com

Nema komentara

Napišite komentar