Dan vijeća i krsna slava VSNM Slatina - Petrovdan

Obilježan Dan vijeća i krsna slava Vijeća srpske nacionalne manjine Slatina – Petrovdan

Uoči dana posvećenog svetim apostolima Petru i Pavlu, 11.07.2017. održan je Dan vijeća i krsna Slava VSNM Slatina – Petrovdan u prostoru slatinskog Crvenog križa. Predsjednik VSNM Slatina Milenko Obradović pozdravljajući vijećnike i goste posebno je iskazao zadovoljstvo što po prvi puta svečanoj sjednici srpske zajednice Slatina prisustvuje i novoizabrani gradonačelnik Denis Ostrošić sa predsjednikom gradskog vijeća Dariom Vrbaslijom. Gradonačelnik je ustvrdio da njegov dolazak jeste prvi ali svakako ne i zadnji.Sjednici je prisustvovao izuzetno poštovani tajnik županije Virovitičko podravske Ivo Horvat.

Uz gradonačelnika i predsjednika gradskog vijeća ,prisutnima su se obratili i predsjednik VSNM BBŽ i potpredsjednik SNV-a Darko Karanović kao i dožupan VPŽ iz redova srpske zajednice te jedan od potpredsjednika SDSS, Igor Pavković.

Skupu su prisustvovali i predsjednik VSNM VPŽ Mladen Kulić,predsjednici VSNM Garešnica i Đulovac, Predrag Ivančević i Milan Radaković.

Čin rezanja slavskog kolača i osveštanja koljiva obavili su oci Dragan Gaćeša i Jovan Šaulić.

Predstavili su nam se i članovi seniorske mješovite pjevačke sekcije SKD Prosvjeta- pododbor Slatina,izvođenjem tradicionalnih narodnih pjesama.Za dobru atmosferu pobrinuo se i muzički sastav.

Moramo napomenuti da je 09.07.2017. (nedelja) održan tradicionalni malonogometni turnir na igralištu uz parohijski dom. Ovaj turnir organizira parohija slatinska a na njemu je nastupilo 8 ekipa,mahom pripadnika srpske zajednice slatinskog kraja, a bile su i dvije ekipe iz Pakraca.

VSNM Slatina

(Da otvorite sliku u punoj veličini kliknite na nju)

Nema komentara

Napišite komentar