Obilježeno 27 godina od zločina nad mještanima Kiseljaka

U Kiseljaku kod Zvornika danas je obilježeno 27 godina od zločina nad šestoro mještana koji su počinili muslimani iz obližnjih naselja Vitinica i Kovačići.

Tim povodom služen je parastos, te su položeni vijenci i prislužene svijeće na mjesnom groblju.

Predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zvornik Staka Petrović rekla je da za ovaj zločin, počinjen na današnji dan 1992. godine, niko nikada nije odgovarao, iako se zna ko ga je počinio i naredio.

Ona je podsjetila da su njenog muža Miladina Petrovića muslimani komšije zaklali u rodnom zaseoku Jokići kod Kiseljaka.

“Našla sam ga zaklanog i izbodenog nožem u lijevu plećku. Toga, 26. maja 1992. godine, osim Miladina, muslimani iz susjednog sela Kovačevići, ubili su Branka Đokića, Milana Jovića, Raju Stevića, Cvijana Petrovića i Dragu Trifkovića”, ispričala je Petrovićeva.

Petrovićeva je ukazala da je zbog suživota na ovim prostorima neophodno da počinioci zločina nad srskim narodom odgovaraju za svoja nedjela.

Sekretar Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zvornik Milivoje Marković rekao je da su muslimani, nakon počinjenih ubistava, zapalili selo Srpsku Vitinicu i nekoliko kuća u Kiseljaku koje su se nalazile u blizini mjesta zločina.

“Nastradali mještani su bili na svojim ognjištima, a muslimani su ih iznenadili, te jednog od mještana zapalili u njegovoj kući, drugog zaklali, a ostale poubijali”, rekao je Marković.

U napadu na selo Kiseljak ubijeno je šestoro, a ranjeno troje mještana.

Nema komentara

Napišite komentar