Одата почаст погинулим борцима и Ракелићима и Средњој Марићкој код Приједора

У Ракелићима код Приједора данас је одата почаст за 36 погинулих бораца Четвртог батаљона 43. приједорске моторизоване бригаде Војске Републике Српске, а у Средњој Марићкој за 26 палих српских бораца.

Командант Четвртог батаљона Борислав Бојић рекао је новинарима да је у редовима батаљона било око 2.200 бораца који су прошли сва ратишта и да је поносан што је имао прилику да командује тим људима који су били одговорни и своје задатке извршавали успјешно.

„Њих 36 уградило је животе у темеље Републике Српске, а 163 их је рањено. И ове године одајемо почаст жртвама које су страдале за Приједор и Републику Српску и слободно могу да кажем да је овдје одбрањен и Приједор и Република Српска“, додао је Бојић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић истакао је да су припадници овог батаљона част и јунаштво показали широм ратишта Реублике Српске, а посебан допринос дали су у одбрани Приједора.

„То су борци који су са командантом, који је био повријеђен и његовим замјеником који је погинуо, стајали на бранику са којег се нико није повукао. Чак се и командант из болнице враћао да бодри своје људе. Они су јуначки одбранили град Приједор који им је вјечно захвалан“, нагласио је Ђаковић.

У Ракелићима је служен парастос и положени вијенци код спомен-плоче на којој је 36 уклесаних имена погинулих бораца Четвртог батаљона.

У Средњој Марићкој код Приједора парастос је служен у спомен-капелици за 26 погинулих бораца овог краја, а потом су положени вијенци.

Извор: Срна

Нема коментара

Напишите коментар