Одговор директора ЈУП-а на допис Линте: 133 стана на Н. Београду се неће градити

Поштовани господине Ковачевић,

Обратио ми се велики број прогнаних лица који се налазе изнад црте на прелиминарној листи везано за додјелу станова у насељу Овча и на Новом Београду. На основу јавних позива из 2018. и 2019. године предвиђено је да се сагради 388 станова за прогнаничке породице — 250 станова у насељу Овча и 133 стана на Новом Београду. Изградња 250 станова у Овчи је почела у другој половини прошле године и радови су у завршној фази.  Прогнана лица су изразила своје огорчење и незадовољство јер су чули информацију да је ЈУП раскинуо уговор са одбраним извођачем радова тј. фирмом ГРАНДИНГ из Београда.

Подсјећам да укупни трошкови изградње 133 стана на Новом Београду износе 6,3 милиона евра. Донатори су обезбиједили 4.7 милиона евра и недостајало је још 1.6 милиона евра. Влада је крајем јуна донијела закључак којим су обезбеђена недостајућа средства у висини 1,6 милиона евра за изградњу наведених станова.  ЈУП је имао обавезу да у што краћем временском року потпише Анекс уговора са извођачем радова тј. фирмом ГРАНДИНГ и да коначно започне изградња 133 стана на Новом Београду, као и да се што прије заврше радови на изградњи 250 станова у насељу Овча.

Желим да Вас замолим да ми одговорите на слиједећа питања:

  1. Да ли је тачна информација да је ЈУП раскинуо уговор са фирмом ГРАНДИНГ која је требало да изгради 133 стана на Новом Београду и поред чињенице да су обезбеђена додатна средства од стране Владе и шта је разлог раскидања уговора?
  2. Ако је тачна наведена информација да ли ће ЈУП по хитној процедури да изабере новог извођача радова који ће коначно да изгради 133 стана на Новом Београду?
  3. Када се може очекивати да коначно започне изградња 133 стана на Новом Београду и када ће бити завршена изградња и станови спремни за усељење?

Ако је наведена информација тачна то ће изазвати оправдано незадовољство и огорчење прогнаничких породица. Тражим да ЈУП не одустаје од пројекта и да се испоштује договор о изградњи 133 стана на Новом Београду.

Желим да Вас замолим да ми на овај допис одговорите у што краћем временском року.

С поштовањем,

У Београду, 05.август 2022. године

Предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик
Миодраг Линта


Нема коментара

Напишите коментар