Zelena noć

Odigrane tri prijateljske utakmice u sklopu manifestacije Zelena noć NK „Petrova gora“ u Vojniću

Pod motom „Loptom protiv nasilja, diskriminacije i rasizma“ u Vojniću je 29. jula 2017. godine u sklopu manifestacije Zelena noć, koju organizuje jedini srpski klub na Kordunu NK „Petrova gora“, odigrana fudbalska utakmica između ekipa srpske nacionalne zajednice i romske nacionalne manjine koja je završena 1:1.  Cilj je bio da se podsjeti javnost da su uvrede na nacionalnoj i rasnoj osnovi česte na fudbalskim utakmicama u Hrvatskoj, kao i da se, kroz fudbal, širi tolerancija i spriječava netrpeljivost, rasizam i diskriminacija.  Prije početka utakmice intonirane su himna Hrvatske „Lijepa naša“, himna srpske nacionalne zajednice „Bože pravde“ i himna romske nacionalne manjine „Đelem, Đelem“.  Na utakmici se bilo prisutno oko 200 gledalaca.  Sudija je bio Bučar iz Duge Rese a  strelci  su bili Dragić (24) i Balen (72).

Ekipa Srba iz Hrvatske je nastupila u sastavu:  Živanović (Vukovar), Rod (Vojnić), Mrkić(Vojnić), MAđerčić (Vojnić), Musulin (Vojnić), Dragić (Karlovac), Gvozdenović (Vojnić), Glamočak (kapiten, Vukovar), Trbović ( Gomirje), Milovanović (Vukovar), Palić (Trpinja), Nikolić (Vukovar), Macut (Krnjak), Miljković (Vinkovci). Selektor je bio  Samardžić (Vukovar)

Ekipa Roma iz Hrvatske je nastupila u sastavu: Trivanović, Hudorović, Mehmedović, R.Stojanović, Mitrović, Bara, Petrović, Varošić, A.Dedić, Balen, Đemaili, T.Dedić, Matijaš, Božičković, Beriša.  Selektor je bio Stjepan Benić – Štef

Nakon toga odigrane su prijateljske fudbalske utakmice između veterana NK Petrova gora i NK „Karioke“ i seniora NK „Petrova gora“ i FK „Rekreativo“ iz Banja Luke koja je završena pobjedom Banjalučana sa 3:2.    Utakmicu je posmatralo oko 100 gledalaca.  Sudija je bio Jovica Kosijer (Vojnić) a strelci su bili Rakinić i Suljanović za Petrovu Goru a Đerić, Radujković i Šakić za Rekreativo.

Ekipa NK Petrova gora je igrala u sastavu: S. Lončar, D. Rod, M. Mrkić, S.Macut, M. Malešević, F. Barjaktarević, P. Gvozdenović, S. Kolar, P. Malbaša, A. Malbaša, A. Suljanović, S. Mađerčić, LJ. Mađerčić, D. Rakinić

Ekipa FK Rekreativo je igrala u sastavu: G. Arbutina, I. Šakić, L. Perak, V. Petrović, B. Jaćimović, S. Đerić, N. Đurić, S. Stakić, G. Blagojević, D. Radujković, N. Vranjković, S. Kuzmić, S. Nikolić, A. Munjiza, N. Arbutina.

Utakmicama su prisustvovali predstavnici Nogometnog saveza Hrvatske, Srpskog narodnog vijeća, dožupan Karlovačke županije iz reda Srba Mirko Martinović, narodni poslanik i zamjenik predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta, predsjednik Zavičajnog kluba Kordunaša u Beogradu Petar Šaula, predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Mile Šapić i zainteresovani građani.  Uprava NK „Petrova gora“ na čelu sa predsjednikom Miloradom Kneževićem i sekretarom Nikolom Eremićem je navedene utakmice organizovala na visokom nivou.  Sve je proteklo u fer i sportskoj atmosferi.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

(Da otvorite sliku u punoj veličini kliknite na nju)

Nema komentara

Napišite komentar