Održan 8. turnir u balotama (bućama) u Bačkoj Topoli

Pobjednik ekipa iz Bačke Topole


Tradicionalni Turnir u balotama organizovalo je Zavičajno udruženje Dalmacija iz Subotice,  20. aprila 2019. godine, u Bačkoj Topoli. U pitanju je drevna narodno-sportska igra, balote ili buće, koja se vjekovima igra na prostoru Dalmacije.

Na turniru je učestvovalo 10  takmičarskih ekipa, 4 ekipe iz Subotice, 3 ekipe iz Bačke Topole, 1 ekipa iz Novog Sada, 1 ekipa iz Novih Banovaca i 1 ekipa iz Rumenke, sa po tri takmičara, dakle sa ukupno 30 takmičara. Pored takmičara, na turniru je bilo prisutno i dvadesetak gostiju i još toliko publike, tako da je na turniru bilo prisutno oko 70 ljudi.

Prvo mjesto i zlatne medalje, te majice Zavičajnog udruženja Dalmacija Subotica osvojili su članovi ekipe Bačka Topola, iz Bačke Topole, u sastavu: Zoran Marić, kapiten, te članovi ekipe Damir Grulović i Lazar Zoranović.

Drugo mjesto i srebrene medalje, te majice Zavičajnog udruženja Dalmacija Subotica, osvojili su članovi ekipe Subotica II, u sastavu: Borivoj Kapor, kapiten, te članovi ekipe Drago Kozlica i Stevo Toskić.

Treće mjesto i brončane medalje, te majice Zavičajnog udruženja Dalmacija Subotica, osvojili su članovi ekipe Novi Banovci, iz Novih Banovaca, u sastavu: Dušan Vuković, kapiten, te članovi ekipe Vasilije Đurica i Milan Pavasović.

Zavičajno udruženje Dalmacija Subotica je, za sve takmičare, goste i publiku, obezbijedilo cjelodnevnu hranu i piće kako nam je rekao predsjednik Udruženja Špiro Lazinica.

– Turnir je protekao u najboljem miru i redu, bez ikakvih ekscesnih situacija –  zadovoljno je rekao Lazinica.

Novinar Srpskog kola
Dragana Bokun

Nema komentara

Napišite komentar