Održan Godišnji koncert KUD-a Prigrevica

U prepunoj sali prigrevačkog Doma kulture, 17.11. je održan Godišnji koncert Kulturno-umetničkog društva ”Prigrevica”. Pored domaćina, nastupio je i samičar Darko Lončar iz Gračaca kao i prof. Snježana Milosavljević sa svojim učenicima iz Osnovne škole ”Mladost”

Pre samog početka programa, održan je minut ćutanja za preminulog Julijana Racadirektora SKC Bačka Topola s kojima je KUD ”Prigrevica” kao i sva kulturno-umetnička društva sarađivao, a ženska grupa je prošle subote učestvovala na njihovom festivalu.

Program je bio bogat i dinamičan a publika zadovoljna. Izvele su se pesme i igre sa Banije, igre iz Like, ličke šale, splet ličkih kola na samici, igre iz Srbije, Leskovca i Niša. Dramska sekcija OŠ ”Mladost” izvela je kratki igrokaz iz Puškinove Bajke i ribaru i ribici. Na početku programa, prof. Snježana Milosavljević, govorila je stihove iz pesme ”Srbija” Oskara Daviča.

“Zadovoljna sam koncertom i odzivom publike, kao i komunikacijom između publike i izvođača. Sve je proteklo po planu, a najvažnije od svega mi je to što se vidi napredak dece, to smo pokazali koreografijom Niša, koju smo uspešno izveli. Nismo bili u punom sastavu iz zdravstvenih razloga, ali, program je bio kompletan a publika zadovoljna. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali i podržali nas u publici, naročito se zahvaljujemo PerSu marketima koji su već drugu godinu zaredom uz nas”, izjavila je ovom prilikom  Dušica Mrđenović, predsednik i umetnički rukovodilac KUD-a Prigrevica.

Preuzeto sa: Nove Apatinske novine

Nema komentara

Napišite komentar