Одржан Радни састанак Коалиције удружења избјеглица у Републици Србији

Представници удружења која су чланови Коалиције, а са простора Града Београда, састали су се са предсједником Коалиције Милом Шапићем 25.1.2020. Позвано је укупно 17 Удружења са простора Града Београда, као и потпредсједници Милорад Малић и Бранко Грчић, који су били оправдано одсутни.

Присутни су били Удружење избјеглих – Вељко Жигић, Крајишки културни центар – Слобо Врцељ, Српски демократски форум – Милан Гомирац, Завичајни клуб Кордунаша – Душко Дејановић, Завичајни клуб Личана Срб Ђорђе Кеча, Удружење грађана повратак протераних Крајишника Београд Стојан Кепчија, Удружење избјеглих Дрнишког подручја адвокат Синиша Ћакић, Удружење Мркоњићана Београд Жарко Гајић, Удружење Срба Сана – Грмеч – Драган Дивјак, Завичајно удружење Егзодус 90-их Војо Тишма, Ћиро Личка Калдрма – Дрвар Жељко Бурсаћ, Удружење Ново огњиште Јово Добројевић. Представници четири удружења нису присуствовали састанку.

С обзиром да је већина Удружења имала скупштину, и креирали су план рада за 2020. годину циљ састанка је да се чују приједлози које заједничке активности би се могле реализовати, и на који начин би Коалиција могла да помогне у реализацији планираног.

Нажалост, удружења су све пасивнија, осим неких појединачних активности појединих чланова удружења. Проблеми су разни, од недостатка времена које је потребно да би се осмислиле и реализовале активности, чланова удружења је све мање, поготово активних чланова, до недостатка финансија. Сви се надају подмлатку удружења, али године пролазе, а млади се не прикључују.

Текст и фото: Драгана Бокун

 

 

Нема коментара

Напишите коментар