Na molbu Miodraga Linte održan sastanak u Predsjedništvu jer 302 izbjegličke porodice još uvijek nisu dobile građevinski materijal

U Predsjedništvu Srbije u ponedjeljak 1. oktobra, na molbu narodnog poslanika Miodraga Linte, održan je sastanak sa šefom kabineta Predsjednika Srbije Ivicom Kojićem. Sastanak je održan uz punu saglasnost Predsjednika Aleksandra Vučića povodom činjenice da 302 izbjegličke porodice sa područja Grada Beograda, nažalost, još uvijek nisu dobile građevinski materijal da završe svoje kuće. Na sastanku je, pored Ivice Kojića i Miodraga Linte, prisustvovalo 20-tak predstavnika porodica.

Prisutni predstavnici izbjegličkih porodica su iskazali veliko ogorčenje i nezadovoljstvo radom Komesarijata za izbjeglice na čelu sa Vladimirom Cucićem i Jedinicom za upravljanje projektima (JUP) na čelu sa Draganom Katucom. Obje institucije nisu pokazale sposobnost i odgovornost da, putem tendera, podijele građevinski materijal za pomenute 302 izbjegličke porodice koje su izabrane putem javnog poziva još početkom prošle godine.

Linta je upoznao Kojića da su sredstva za kupovinu građevinskog materijala obezbeđena na Skupštini donatora kroz Regionalni stambeni program još decembra 2013. godine. Takođe, on je naglasio da su 302 izbjegličke porodice trebale da građevinski materijal dobiju još 2015. godine da su Komesarijat za izbjeglice i JUP svoj posao radili profesionalno i odgovorno. Linta je posebno istakao da se propadanjem i poništavanjem tendera vezano za rješavanje stambenih potreba izbjegličkih porodica šalje loša poruka donatorima da Srbija nije sposobna da realizuje Regionalni stambeni program.

Šef kabineta Predsjednika Srbije Ivica Kojić je više od dva časa pažljivo slušao izlaganja predstavnika izbjegličkih porodica koji su govorili, između ostalog, o propadanju nezavršenih kuća, o ponižavanju i vrijeđanju od strane dijela zaposlenih u Komesarijatu za izbjeglice i JUP-u, o činjenici da se dio zaposlenih ne javlja na telefone, o bahatom ponašanju Vladimira Cucića i Dragana Katuce. Glavni zahtjev izbjegličkih porodica je bio kada će i da li će konačno dobiti građevinski materijal.

Ivica Kojić je na kraju sastanka prisutnima rekao da će komesar Cucić i direktor Katuca snositi odgovornost i prenio jasnu poruku Predsjednika Vučića da lično garantuje da će problem 302 izbjegličke porodice vezano za dobijanje građevinskog materijala biti riješen do 15. decembra ove godine. Predstavnici izbjegličkih porodica i Linta su zamolili Ivicu Kojića da prenese Predsjedniku Vučiću zahvalnost za njegovu spremnost da pomogne rješavanje navedenog problema.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar