Održana Grmečlijada u Žitištu

U Žitištu je u nedjelju 26. maja u organizaciji omladine Zavičajnog udruženja Podgrmeč održana sportska manifestacija pod nazivom Grmečlijada 2019.

Učesnici su se nadmetali u malom fudbalu, vuči konopca i bacanju kamena s ramena.

U malom fudbalu prvo mjesto osvojila je ekipa Braća Crnomarković koja je u odlučujućoj utakmici nakon izvođenja penala pobijedila ekipu Dabra, dok su domaćini ekipa Sana River osvojili treće mjesto.

Ekipa Dabra je savladala ekipu Podgrmeča i trijumfovala u vuči konopca.

U bacanju kamena s ramena pobijedio je Pavle Mijatović, drugi je bio Aleksandar Đurđević, a treće mjesto je pripalo Jovici Crnomarkoviću.

Najveći utisak na ovom takmičenju ostavio je Milovan Galić koji je iako je u invalidskim kolicima uzeo učešće na prvoj Grmečlijadi i pobrao najviše aplauza prisutnih gledalaca.

Organizatori se nadaju da će ovo takmičenje postati tradicionalno uz proširenje broja sportskih disciplina i učešća žena u njima.

Prvoplasiranoj ekipi Braća Crnomarković za osvojeno prvo mjesto uz pehar pripalo je i pečeno prase.

Za najboljeg igrača 1. Grmečlijade proglašen je Živko Knežević iz ekipe Dabra.

Predsjednik Zavičajnog udruženja Podgrmeč Duško Kočalka zahvalio se svim učesnicima na fer i sportskom nadmetanju, a naročito Jovici Crnomarkoviću koji je glavni krivac za neraskidivo prijateljstvo i dugogodišnje sportsko druženje zemljaka kako na Grmeču (Dabar, Lušci Palanka) tako i u Staroj Pazovi i u Žitištu.

Nakon takmičarskog dijela druženje je nastavljeno uz večeru i muziku.

Dragana Bokun

 

Nema komentara

Napišite komentar