prelo indjija 1

ОДРЖАНО 11. ЗАВИЧАЈНО ПРЕЛО У ИНЂИЈИ

У великој сали Културног центра у Инђији у петак 11. марта 2016. године одржано је 11. Завичајно прело које је организовала Изворна група Кордун – КУД „Соко“ из Инђије. Поред домаћина на Завичајном прелу учествовали су КУД „Крајишник“ из Руме, Удружење „Подргмеч“ из Житишта, КУД „Сана“ из Старе Пазове, КУД „Марко Орешковић“ из Бачког Грачаца (општина Оџаци) и КУД „Вук Караџић“ из Бачке Тополе. На крају програма наступили су Сава Путник и њен брат Раде Путник. На Завичајном прелу били су, између осталих, присутни, замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта, предсједник Коалиције удружења избјеглица Миле Шапић, предсједник Завичајног клуба Кордунаша Петар Шаула и предсједник удружења Крајишки привредник Мирко Радаковић.

Завичајно прело у Инђији је организовано на једном високом нивоу и присутна публика је имала прилику да ужива у традицоналним играма, пјесмама и обичајима домаћина и њихових гостију. На овај начин Завичајно прело, заједно са другим манифестацијама сличног карактера, даје значајан допринос очувању нашег идентитета и традиције. Српска култура у цјелини не би била тако богата и разноврсна без културе Срба који су родом и поријеклом из региона, прије свега са подручја Крајине, Републике Српске, Федерације БиХ и Црне Горе.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2485″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1457976620130″]
Нема коментара

Напишите коментар