Parastos poginulim borcima i civilima u Gajevima kod Šamca

U Gajevima, kod Šamca, danas je služen parastos i položeni vijenci za 18 poginulih boraca i tri civilne žrtve odbrambeno-otadžbinskog rata, te za 16 žrtava iz Drugog svjetskog rata sa ovog područja, poginulim na današnji dan.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić rekla je da svi treba da se poklonimo sjenima onih koji su dali živote za odbranu Republike Srpske.

Ona je navela da je obaveza republičkih i lokalnih vlasti da se brinu o porodicama palih boraca, ratnim vojnim invalidima i borcima.

Predsjednik mjesne Boračke organizacije iz Gajeva Čedo Lukić rekao je da je crkva na kojoj su uklesana imena poginulih sagrađena 2002. godine.

“Žrtve nikada ne smiju biti zaboravljene. Danas i svaki dan mi se poklanjamo našim herojima iz svih ratova”, rekao je Lukić.

Nakon parastosa, koji je služio gornjoslatinski sveštenik jerej Dragan Pavlović, položeni su vijenci i prislužene svijeće.

Parastosu su, osim porodica poginulih, predstavnika Boračke organizacije i mještana Gajeva, prisustvovali i lokalni zvaničnici.

Tekst preuzet sa: Srna

Nema komentara

Napišite komentar