АКТУЕЛНО:
турнире у куглању и билијару

Поред утакмице са ветеранима ФК “Партизан“ Београд, Грачани у за Спасовдан организовали турнире у куглању и билијару у КСИОЦ „Тесла“

Учесници куглашког турнира

СПАСОВДАНСКИ ПОБЈЕДНИЦИ


На сам дан храмовне славе Грачаца Вазнесења Господњег, Одбор за спорт Завичајног удружења „Грачац-Лика“, организовао је турнире у куглању и билијару на којима је учествовало неколико десетина такмичара. Најбољима су припале и пригодне награде, а о значењу Спасовдана и актуелној ситуацији у општини Грачац присутне је упознао проф. Милојко Будимир, члан Извршног одбора удружења, који се након петнастак дана боравка у Лици и Далмацији прије неколико дана вратио у Београд.

Четири екипе узеле су учешће у куглању на стазама Дома РВИ у Београду и након више од три часа надметања добијен је и побједник. Први Спасовдански турнир освојила је екипа у сатаву Кесић. М. Контић и Судар, друго мјесто припало је Н. Контићу, Маричићу и Грбићу, а на побједничко постоље попели су се и Лукић, Ђекић и Јапунџић.

Отац испред сина М и Н. Контић

Истовремено је одржан и турнир и у билијару. Дванаест такмичара (бараж, четвртфинале и финале) учествовало је у појединачним елиминацијама, а најбољи су добили захвалнице и позив да учествовање и наредне године, када се очекује и много већи број пријављених. Треће мјесто освојио је Душан Белојевић, мајстор билијара и са своје 84 године, други је био Ђуро Пјевач, док је први побједник Спасовданског турнира у билијару Жељко Дробац.

Ђ. Пјевач, Ж. Дробац и Д. Белојевић

Ова манифестација се завршила, како и доликује правим домаћинима, а и слављеницима, одлично припремљеним домаћим гулашом у ресторану Клуб-Тесла. Занимљиво је напоменути да су осим Грачана учешће на овој спортској манифестацији узели и гости из некадашњих сусједних општина, Госпић и Кореница, као и неколико такмичара из Београда.

Ж. Ђекић

(Да отворите слику преко целог екрана кликните на њу)

Нема коментара

Напишите коментар