Прије 26 година формиран Фочански одред Специјалне бригаде полиције

Полицијска управа Фоча обиљежила је данас 26 година од оснивања Деветог одреда Специјалне полиције Републике Српске, а тим поводом служен је парастос погинулим и преминулим полицајцима, положено цвијеће и прислужене свијеће.

Парастос је служен испред зграде Полицијске управе, код споменика погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске из Фоче.

Специјална бригада МУП-а Републике Српске формирана је 1992. године, а њен девети одред из Фоче основан је у мају 1995. и постојао је пет година.

Ветеран Деветог одреда Пајо Паприца истакао је да је јединица формирана у посљедњој години рата и да су је чинили искусни и прекаљени борци.

„То се и познало у каснијим борбама. Најжешће битке имали смо на трновском ратишту и на Трескавици, гдје смо пружили јак отпор непријатељу и нисмо му дозволили да се споји са снагама из Горажда“, подсјетио је Паприца.

Он је додао да најмање што ветерани Одреда могу да ураде јесте да се сјете погинулих и преминулих сабораца.

„Надамо се да ће и наше будуће генерације чувати традицију коју наслиједе од нас. Не смијемо да заборавимо, морамо да памтимо“, поручио је Паприца.

Специјална бригада полиција била је један од елитних јединица Републике Српске, која је дала велики допринос њеном очувању.

Традицију Специјалне бригаде наставила је да баштини Специјална полиција.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар