Pripreme za Dan Republike, centralno obilježavanje 9. januara

Pripreme za Dan Republike! I ovog 9. januara, Republika Srpska će svoj rođendan proslaviti već prepoznatljivim defileom i svečanom akademijom. Prijemi u Palati Republike, tim povodom, počinju već 27. decembra. I ovaj dan neki su pokušali iskoristiti za ubiranje političkih poena, što je za predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović – obmanjivanje javnosti.

Kao i svake godine, 9. januar biće obilježen svečanim defileom na Trgu Krajine i svečanom akademijom u Sportskoj dvorani “Borik”, jasna je predsjednica Republike Srpske. Istog dana biće dodijeljena i odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

– Nakon toga se nastavlja 10. januara u Brčkom, s tim što ove godine uvodimo događaje koji se odnose na Istočno Sarajevo – izjavila je Cvijanovićeva.

Svi ostali sadržaji povodom Dana Republike biće organizovani kao i prethodnih godina, navodi predsjednica. Stoga je kao zlonamjerne ocijenila komentare o navodnom pomjeranju datuma obilježavanja.

– Mi smo imali Odbor za obilježavanje Dana Republike prije nekoliko dana i niko od njih nije tražio da vidi taj raspored, već su objavili laž da je to 27. decembra. Sve što se dešava ove i početkom sljedeće godine identično je kao prethodnih godina.

A u susret Danu Republike, i ove godine Srpska će položiti još jedan ispit humanovsti, akcijom “S ljubavlju hrabrim srcima”. Na ovaj način, Srpska već deset godina pomaže udruženjima i djeci s poteškoćama u razvoju.

– Ove godine pravimo centre u Trebinju i Banjaluci na zahtjev određenih udruženja kako bi mogli da obezbijednimo smještaj za boravak djece koja imaju određenih poteškoća u razvoju. Tamo će djeca dobiti adekvatnu pomoć – poručila je Cvijanovićeva.

Donatorsko veče biće održano 22. decembra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Preuzeto sa: RTRS

Nema komentara

Napišite komentar