četiri tone cementa

Savez Srba iz regiona po drugi put donirao četiri tone cementa za izgradnju vrtića u Busijama

Savez Srba iz regiona na čelu da predsjednikom Miodragom Lintom je 23. aprila 2017. godine je po drugi put u poslednja tri mjeseca donirao četiri tone cementa za nastavak izgradnje vrtića u izbjegličkom naselju Busije (opština Zemun). Donacija je uručena protojereju Miloradu Nikšiću i jereju Mići Ristiću koji su pokrenuli izgradnju vrtića  septembra prošle godine u porti hrama Svetog Ćirila i Metodija, a po blagosovu Vladike srijemskog Vasilija. Linta je naglasio da su Busije najveće izbjegličko naselje u Srbiji u kojem živi blizu 5.000 stanovnika, od toga preko 500 djece, i da je neprihvatljivo da još uvijek nemaju školu i vrtić. Prema rječima protojereja Milorada Nikšića plan je da se građevinski radovi na objektu veličine preko 3000 m2 budu završeni u što kraćem vremenskom roku a da nakon završetka izgradnje Vladika Vasilije osveti novoizgrađeni vrtić i da konačno počne sa radom. Izgradnju vrtića pomažu, između ostalih, Grad Beograd i opština Zemun, kao i brojni drugi donatori.

Jedan od najzaslužnijih ljudi za izgradnju vrtića jeste Mladen Zaklan koji je istakao da sve što se započne to se i završi. Prema njegovim rječima za objekat koji se gradi u porti crkve Ćirila i Metodija se može reći da je abiciozan ali i da se bliži završetak prve faze, odnosno izrada grubih građevinskih radova. Ne tako davno, u oktobru 2016 godine nije se ni naslućivalo da bi objekat od oko 3000 m2 dosad bio sagrađen, odnosno spreman za pokrivanje. Velikim trudom, znanjem i zalaganjem postigli smo odličan rezultat. Zaklan ističe da se radovi koji se izvode ovih dana odnose na pokrivanje fiskulturne sale krovnim panelima i pokrivanje limom preko pripremljene daščane podloge. Slijede radovi na zatvaranju objekta stolarijom, zatim izrada elektroinstalacija, izrada instalacija vodovoda i kanalizacije, malterisanje objekta, molerski radovi, izrada ravnajućih slojeva, postavljanje zidnih i podnih keramičkih pločica, postavljanje svih ostalih podnih obloga, postavljanje sanitarije, izrada instalacije grijanja, nabavka opreme za rad sa djecom. Kad sve predhodno navedene aktivnosti okončamo možemo reći „sve što se započne to se i završi“ završio je Zaklan svoje izlaganje.

Miodag Linta je u nedjelju 23. aprila prisutvovao jutarnjoj liturgiji u crkvi Svetog Ćirila i Metodija u Busijama a zatim je zajedno sa protojerejem Miloradom Nikšićem, jerejem Mićom Ristićem i Mladenom Zaklanom obišao gore pomenuti objekat i upoznao se sa dinamikom radova na istom.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

(Da otvorite sliku u punoj veličini kliknite na nju)

Nema komentara

Napišite komentar