Služen parastos u Donjoj Crkvini

U Donjoj Crkvini kod Šamca danas je služen parastos i položeni vijenci za 16 boraca poginulih u Narodnooslobodilačkom ratu, te za 10 boraca i tri civilne žrtve u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Boračke organizacije Donja Crkvina Zlatko Vuković rekao je da je ovo 11. godina od kada se služi parastos u znak sjećanja na poginule.

On je naveo da je 13 poginulih u otadžbinskom ratu veliki broj za Donju Crkvinu, te dodao da su svi živote izgubili u defanzivnim dejstvima na braniku otadžbine.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić rekla je da je Republika Srpska, kao jedinstvena i slobodna teritorija, utemeljena na žrtvama poginulih.

“Opštinska uprava trudi se da porodicama poginulih boraca, demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima i svim žrtvama rata pomogne u skladu sa mogućnostima u realizaciji i zaštiti njihovih prava”, navela je Trivićeva.

Parastos, u organizaciji Boračke organizacije i mjesne zajednice Donja Crkvina, služio je sveštenik Bojan Lazić, a vijence su položili predstavnici porodica poginulih, mjesne Boračke organizacije i opštinske vlasti.

Preuzeto sa: SRNA

Nema komentara

Napišite komentar