SNO Vasojevića i Limske doline: Povucite Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti radi mira u Crnoj Gori

Zahtijevamo da se urazumite i vratite zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica na ponovnu proceduru i pokrenete dijalog između države i crkve.

Srpska narodna odbrana Vasojevića i Limske doline zahtijeva od Skupštine Crne Gore da povuče iz skupštinske procedure Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, jer će ovaj zakon da izazove nesagledive posljedice i ugroziće mir i vjerska prava u Crnoj Gori.

Poštovana Skupštino Crne Gore, svima je poznato da je Srpska Pravoslavna Crkva temelj Crne Gore jer je kroz istoriju i uvijek bila narodna i državotvorna, odnosno ona je stvarala i uobličila tradicionalni identitet Srpskog naroda i države Crne Gore.

Srpska Pravoslavna Crkva odnosno njene eparhije Mitropolija Crnogorsko-Primorske, Episkopija Budimljansko-nikšićka, Mileševska i Zahumsko-hercegovačka su sastavni dio našeg identiteta i vjere prvoslavne.

Poštovana Skupštino Crne Gore, mi potomci onih časnih Vasojevića, Polimljana, Šekularaca, Veličana,…koji su stvarali kroz vjekove Crnu Goru zahtijevamo da se urazumite i vratite zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica na ponovnu proceduru i pokrenete dijalog između države i crkve u protivnom imaćemo svi zajedno problem i nesagledive posljedice.

Srpska narodna odbrana Vasojevića i Limske doline, je i 21. 12. 2019. godine bila sa svojim narodom u Nikšiću i prihvata odluke Svetovasilijevskog sabora koje su pozvale na razumijevanje i mir, a ne na raskole i bratske podjele.

Poštovana Skupštino Crne Gore, ukoliko se ne urazumite i ne povučete zakon iz skupštinske procedure borićemo se svim sredstvima da se ovako nakaradan i anti ustavni zakon ne primijeni – kaže se na kraju saopštenja Srpske narodne odbrane Vasojevića i Limske doline kojeg su potpisali predsjednik SNO istoričar Goran Kiković,potpredsjednik SNO pjesnik David Lalić i sekretar SNO književnik Branislav Otašević.
Preuzeto sa: IN4S
Nema komentara

Napišite komentar